Με μία αιχμηρή ανακοίνωση λίγες ώρες μετά την δήλωση του βουλευτής Καβάλας της ΝΔ Μακάριου Λαζαρίδη (δες ΕΔΩ) σχετικά με την σιδηροδρομική σύνδεση των λιμανιών Αλεξανδρούπολης, Καβάλας, Θεσσαλονίκης με λιμάνια της Βουλγαρίας ότι προχωρά και υλοποιείται μία προεκλογική δέσμευση, ο ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας επισημαίνει ότι κάποιοι επιμένουν στην πολιτική τους αυτογελιοποίηση.

 

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας: 

 

Στις 6 Σεπτεμβρίου του 2017 υπογράφηκε στην Καβάλα μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και της Βουλγαρία για την σιδηροδρομική διασύνδεση την δυο χωρών. 

 

Η συμφωνία υπογράφηκε από τον Αλέξη Τσίπρα και τον Βούλγαρο πρωθυπουργό Μπόικο Μπορίσοφ και αφορούσε στη σιδηροδρομική διασύνδεση τριών σημαντικών λιμανιών της Ελλάδας (της Αλεξανδρούπολης της Καβάλας και της Θεσσαλονίκης) με τρία βασικά λιμάνια της Βουλγαρίας.

 

Στην συνέχεια αυτή η συνεργασία επεκτάθηκε με την συμμετοχή της Ρουμανίας και της Σερβίας (πρόγραμμα sea2sea).

 

Η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας το 2017 ήταν να χαρακτηρίσει το έργο φαραωνικού τύπου, συμπληρώνοντας με βεβαιότητα ότι δεν πρόκειται να υλοποιηθεί. Σ’ αυτό συνηγορούσαν η ανακοίνωση της ΝΟΔΕ Καβάλας και του Νίκου Παναγιωτόπουλου, αλλά και του μετέπειτα υπουργού υποδομών Κ. Καραμανλή.

 

Σε λίγες μέρες συμπληρώνονται δύο χρόνια διακυβέρνησης από τη Νέα Δημοκρατία. Δυο χρόνια στασιμότητας του έργου και τσεκουρώματος του αρχικού σχεδίου.

 

Όταν, λοιπόν, σήμερα κάποιοι δηλώνουν ότι το έργο σχεδιάζεται και οι δεσμεύσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη παίρνουν σάρκα και οστά κατόπιν ενεργειών τους, επιβεβαιώνουν ότι έχουν επιλέξει τον δρόμο της αυτογελειοποίησης