Την ικανοποίηση του για τη δημιουργία γραφείων του ΕΦΕΠΑΕ στην Κομοτηνή ώστε να «τρέξουν» τα χρηματοδοτικά προγράμματα στις επιχειρήσεις εξέφρασε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, ενώ επέρριψε ευθύνες στον περιφερειάρχη και τον αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης.

 

«Έφτασε στο αμήν και ο ίδιος ο υπουργός (Άδωνις Γεωργιάδης) από τη στάση της Περιφέρειας να μην ορίσει μέλη το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΕΣΜΟΣ. Μιλάμε συνολικά για προγράμματα ύψους 150 εκατομμύριων ευρώ της Περιφέρειας και του υπουργείου Ανάπτυξης. Η μη επιστρεπτέα είναι περίπου 50 εκατομμύρια», λέει ο κ. Δέμπας στον KavalaNews 102.8.   

 

«Δεν κατάλαβαν το μέγεθος της ζημιάς»

 

«Βλέπουμε να βγαίνουν και να ρίχνουν βάρη στα Επιμελητήρια, όπως πρόσφατα ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης με το να δηλώνει ότι αυτά φταίνε. Είναι ντροπή. Φαίνεται ότι δεν έχουν καταλάβει το μέγεθος της ζημιάς που έχουν δημιουργήσει στις επιχειρήσεις. 

 

Από τη στιγμή που δεν μπορεί ο ΔΕΣΜΟΣ να λειτουργεί, θα δημιουργηθεί παράρτημα του ΕΦΕΠΑΕ στην Κομοτηνή μέσα στον επόμενο ένα μήνα και θα στελεχωθεί με άτομα από την περιφέρεια μας. Τα προγράμματα του υπουργείου και της περιφέρειας θα πάνε σε αυτό το παράρτημα, ώστε τάχιστα να γίνουν αξιολογήσεις, πληρωμές, εντάξεις έργων, που είναι σε φάση ολοκλήρωσης.

 

Όλα αυτά είναι τελματωμένα εδώ, όπως εδώ και μήνες προτείνουμε την λύση του ΕΦΕΠΑΕ. Εκεί που οι επιχειρήσεις θα περιμέναν 4-5 μήνες πιθανόν τον επόμενο μήνα θα γίνει πιο γρήγορη η ροή των εκταμιεύσεων», λέει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας.  

 

«Δεν θα γίνουμε το δεκανίκι κανενός» 

 

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, σχολίασε την δήλωση του κ. Μέτιου ότι: «Μπαίνει έτσι οριστικό τέλος στην απαράδεκτη κατάσταση στην οποία οδηγήθηκε η ΔΕΣΜΟΣ ΑΜΘ λόγω των επιλογών συγκεκριμένων προσώπων», λέγοντας: 

 

«Φαντάζομαι εννοεί τον εαυτό του. Ο κ. περιφερειάρχης αυτή τη μέρα έπρεπε να σιωπά. Ο ίδιος, μας οδήγησε σε αυτή τη κατάσταση. Ο ίδιος μας οδήγησε στο να κλείσει ο ΔΕΣΜΟΣ, στο να μην πληρώνονται επιχειρήσεις. Συνεχίζει να λέει ότι φταίνε άλλοι;

 

Γιατί δεν λέει τί είπε μπροστά στον υπουργό, όταν ο Άδωνις Γεωργιάδης τον κάλεσε να ορίσει τα 6 μέλη στο ΔΣ του ΔΕΣΜΟΣ και αρνείται. Δεν καταλάβαινε που πάει το καράβι. 

 

«Έλεγαν ψέματα και πετούν λάσπη»

 

Δεν δέχομαι κανέναν να προσάπτει κάτι στα Επιμελητήρια. Δεν θα γίνουμε το δεκανίκι κανενός. Εμείς λειτουργούμε αποκλειστικά για τις επιχειρήσεις μας και να νιώθουν ασφαλείς και ότι δεν θα χαθεί ούτε ευρώ.

 

Άλλοι τους έλεγαν το Νοέμβριο του 2020 ότι θα πληρωθούν σε 10 μέρες, άλλοι τους έλεγαν ότι θα πληρωθούν τα Χριστούγεννα και το Πάσχα. Τους έλεγαν ψέματα και συνέχιζαν να πετούν λάσπη», λέει ο κ. Δέμπας. 

  

Ακούστε όσα είπε ο Μάρκος Δέμπας στον KavalaNews 102.8: