Επιμελητήριο Καβάλας

Από τις 9 έως και τις 13 Μαρτίου διεξήχθη η πρώτη έκθεση «Μοναδικές Γεύσεις από την Ανατολική Μακεδονία Θράκη», που διοργάνωσαν τα έξι Επιμελητήρια της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, μέσω του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Μετρό Συντάγματος στην Αθήνα.

Την Πέμπτη (09/03) στις 18:30 στο μετρό Συντάγματος, θα γίνουν τα εγκαίνια της έκθεσης τροφίμων & ποτών υπό τον τίτλο «Μοναδικές γεύσεις από την Ανατολική Μακεδονία & Θράκη».

Ολοκληρώθηκε το πέμπτο Βαρόμετρο Οικονομικής Συγκυρίας του Επιμελητηρίου Καβάλας, που αφορά τις επιχειρήσεις - μέλη του και αποτελεί δίμηνη έρευνα, με ερωτήσεις επικαιρότητας και ερωτήσεις αναφορικά με την πορεία των επιχειρήσεων.

Στις 23 Φεβρουαρίου στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού στο Βουκουρέστι συμμετείχαν οι Δήμοι Καβάλας, Νέστου, Παγγαίου και Θάσου.

Το Επιμελητήριο Καβάλας με ανακοίνωση του, αναλύει τις καινοτομίες του νέου νόμου εμπορικής διαιτησίας που ψηφίστηκε στις 4 Φεβρουαρίου και καταργεί τον προηγούμενο νόμο.

Το Επιμελητήριο Καβάλας ενημέρωσε πως θα γίνει συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης και αποστολή τους στις πληγείσες περιοχές από το σεισμό στα γραφεία του Επιμελητηρίου, έως την Παρασκευή (17/02).

Το Περιφερειακό Επιμελητηριακό συμβούλιο της ΑΜΘ, ενημέρωσε πως στο διάστημα 8 έως 12 Μαρτίου, τα επιμελητήρια της περιφέρειας θα διοργανώσουν έκθεση τροφίμων και ποτών σε χώρο του Μετρό Συντάγματος στην Αθήνα. Στόχος της έκθεσης η ανάδειξη των προϊόντων των περιοχών της ΑΜΘ, κάτι που φυσικά περιλαμβάνει και τις Καβάλα και Θάσο.

Η έκθεση SEAFOOD EXPO GLOBAL είναι η μεγαλύτερη εκδήλωση στον κόσμο ιχθυηρών & θαλασσινών και εδραιώνεται στη νέα της έδρα στην Βαρκελώνη της Ισπανίας. 

Στο Επιμελητήριο Καβάλας έγινε ενημερωτική εκδήλωση για την προώθηση της αγοράς για τα προϊόντα αλιείας και υδατοκαλλιέργειας στις αγορές τις Ιταλίας, Ισπανίας, Γερμανίας, Βελγίου και Βουλγαρίας.

To Επιμελητήριο με ανακοίνωση του ενημερώνει για την εφαρμογή του ΕΟΤ “Visit Greece”, όπου οι επιχειρήσεις μπορούν από εκεί να προβληθούν δωρεάν.

Το Επιμελητήριο Καβάλας με ανακοίνωση του ενημερώνει για το πρόγραμμα “πράσινα ταξί”. Στις 9 Ιανουαρίου 2023 ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων και παράλληλα τίθεται σε λειτουργία η ηλεκτρονική πλατφόρμα της δράσης prasinataxi.gov.gr.

Πρόσκληση στις επιχειρήσεις να συμμετάσχουν στο 5ο Βαρόμετρο Οικονομικής Συγκυρίας απευθύνει στα μέλη του το Επιμελητήριο Καβάλας.

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, δίνει στην δυνατότητα στις επιχειρήσεις να χρησιμοποιήσουν δωρεάν το booth της για να προβάλλουν την δουλειά τους.

Ολοκληρώθηκε το τέταρτο Βαρόμετρο Οικονομικής Συγκυρίας του Επιμελητηρίου Καβάλας, που αφορά τις επιχειρήσεις - μέλη του και αποτελεί δίμηνη έρευνα, με ερωτήσεις επικαιρότητας και ερωτήσεις αναφορικά με την πορεία των επιχειρήσεων. 

Μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες υψηλής τεχνολογίας, έρχεται να επενδύσει στην χώρα μας και στην Καβάλα ειδικότερα, η οποία διαθέτει, όλα τα πλεονεκτήματα και τις δυνατότητες, να υποδεχτεί μια τέτοια μεγάλη επένδυση.

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε χθες 17 Νοεμβρίου 2022 στο Επιμελητήριο Καβάλας μεταξύ του Προέδρου κ. Μάρκου Δέμπα και του πρέσβη της Βρετανίας κ. Μάθιου Λοτζ. 

Ανακοίνωση εξέδωσε το Επιμελητήριο Καβάλας για τη νέα δέσμη Δράσεων «Ψηφιακός Μετασχηματισμός ΜμΕ».

Παρουσιάστηκε την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου, η ενεργοποίηση για το Συλλογικό Σήμα της Ε.Ε. «M MACEDONIA THE GREAT» (Μακεδονικό Σήμα) από το Επιμελητήριο ΚΑΒΑΛΑΣ και τον ΣΕΒΕ- Σύνδεσμος Εξαγωγέων.

Το Επιμελητήριο Καβάλας ενημερώνει για την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής σε δωρεάν δράση συμβουλευτικής υποστήριξης επιχειρηματιών και στελεχών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (ΜΜΕ) που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της αγροδιατροφής.

Το Επιμελητήριο ΚΑΒΑΛΑΣ και ο ΣΕΒΕ-Σύνδεσμος Εξαγωγέων συνδιοργανώνουν ενημερωτική συνάντηση την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου και ώρα 18:30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου, Ομονοίας 50, δεύτερος όροφος, με θέμα την παρουσίαση του Συλλογικού Σήματος της Ε.Ε. «M MACEDONIA THE GREAT» (Μακεδονικό Σήμα) και στον τρόπο δωρεάν απόκτησής του.

«Βρυξέλλες 2022: Ευκαιρίες και δυνατότητες που προέρχονται από τους χρηματοδοτικούς πόρους της ΕΕ - ενεργειακά ζητήματα».

Συνάντηση εργασίας, με επιχειρηματικούς φορείς του τουρισμού, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2022 στο Επιμελητήριο Καβάλας, παρουσία του Υπουργού Τουρισμού κ. Βασίλειου Κικίλια.

Μέχρι τις 15 Νοεμβρίου έχουν προθεσμία οι μεταποιητικές εταιρείες της Καβάλας να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους για τα βραβεία ελληνική αξία 2022 που προκηρύσσει κάθε χρόνο ο Σύνδεσμος Βιομηχάνων

Η υπηρεσία ΓΕΜΗ του Επιμελητηρίου Καβάλας έχει λάβει το τελευταίο διάστημα μεγάλο αριθμό αιτημάτων για διευκρίνηση των υπόχρεων εγγραφής στο Γ.Ε.ΜΗ, ατομικών επιχειρήσεων - φυσικών προσώπων.

Συνάντηση εργασίας, με επιχειρηματικούς φορείς του τουρισμού, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2022 στο Επιμελητήριο Καβάλας, παρουσία της Υφυπουργού Τουρισμού Σοφίας Ζαχαράκη. 

Συμπεράσματα του συνεδρίου ήταν ότι η συνεχώς εξελισσόμενη βιομηχανία στην Ευρωπαϊκή Ένωση, απαιτεί νέα συστήματα παραγωγής που να συνδυάζουν την φυσική παραγωγή με την καινοτομία.

Τρεις στις τέσσερις επιχειρήσεις στην Καβάλα ανέβασαν τις τιμές των προϊόντων και των υπηρεσιών τους λόγω της αύξησης στις τιμές σε ενέργεια και πρώτες ύλες.

Την προσοχή στους επαγγελματίες εφιστά το Επιμελητήριο μετά τα περιστατικά εξαπάτησης που έχουν σημειωθεί το τελευταίο διάστημα στην πόλη της Καβάλας. Επιτήδειοι με το πρόσχημα την δήθεν αγορά προϊόντων και υπηρεσιών, καταφέρνουν και αποσπούν τραπεζικά στοιχεία και κωδικούς ασφαλείας του e-banking, για την δήθεν άμεση πληρωμή,

Στην Καβάλα βρίσκονται στελέχη της ΔΕΔΑ προκειμένου να ενημερώσουν τους επαγγελματίες και τους οικιακούς χρήστες για τα οφέλη του φυσικού αερίου.

Σελίδες