

Την πόρτα των διεθνών αγορών επιχειρεί να ανοίξει για τις τοπικές επιχειρήσεις τροφίμων και ποτών το Επιμελητήριο Καβάλας, προτρέποντας τα μέλη του να συμμετάσχουν σε έναν κρίσιμο κύκλο εμπορικών επαφών στη Θεσσαλονίκη.
Μέσα από τη συμμετοχή του στο ευρωπαϊκό δίκτυο Enterprise Europe Network Hellas, ο τοπικός φορέας απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση στους επαγγελματίες της περιοχής να δώσουν το «παρών» στη Διεθνή Έκθεση Food & Drinks 2026. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, οι επιχειρηματίες της Καβάλας θα έχουν την ευκαιρία να ενταχθούν σε στοχευμένες, δια ζώσης συναντήσεις (B2B) που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ) σε συνεργασία με τη HELEXPO.
Οι συγκεκριμένες επαφές, οι οποίες έχουν προγραμματιστεί για την Παρασκευή 13 και το Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2026, απευθύνονται σε ένα ευρύ φάσμα επαγγελματιών, από παραγωγούς οίνου και γαλακτοκομικών μέχρι εκπροσώπους της εστίασης, του λιανεμπορίου και της συσκευασίας. Όπως υποστηρίζει το Επιμελητήριο Καβάλας, η πρωτοβουλία προσφέρει στους τοπικούς παραγωγούς το κατάλληλο έδαφος για να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους σε διεθνείς αγοραστές και διανομείς, επιδιώκοντας την επίτευξη νέων εμπορικών συνεργασιών. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να προχωρήσουν σε δωρεάν προεγγραφή έως τις 9 Νοεμβρίου 2026.
Αναλυτικά, η πλήρης ανακοίνωση του Επιμελητηρίου Καβάλας αναφέρει τα εξής:
«Β2Β συναντήσεις στον τομέα των τροφίμων και ποτών από τον ΣΒΕ, στο πλαίσιο της Food & Drinks Expo. Μέσα από τις προγραμματισμένες συναντήσεις, οι συμμετέχουσες επιχειρήσεις θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με επαγγελματίες του κλάδου και δυνητικούς επιχειρηματικούς συνεργάτες.
Το Επιμελητήριο Καβάλας, ως μέλος του ευρωπαϊκού δικτύου στήριξης μικρομεσαίων επιχειρήσεων Enterprise Europe Network Hellas (EEN Hellas), σας ενημερώνει, ότι ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ), εταίρος του Enterprise Europe Network Hellas, σε συνεργασία με τη HELEXPO, διοργανώνει και σας προσκαλεί στη Διεθνή Εκδήλωση Επιχειρηματικών Συναντήσεων που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 13 και το Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2026 στο εκθεσιακό κέντρο της HELEXPO στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της έκθεσης Food & Drinks 2026.
Οι επιχειρηματικές συναντήσεις θα λάβουν χώρα δια ζώσης, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο Περίπτερο 16 του εκθεσιακού κέντρου της HELEXPO, την Παρασκευή 13 και το Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2026, (11:20-14:20 και 15:00-19:00).
Απευθύνονται σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον ευρύτερο κλάδο των τροφίμων και ποτών, όπως η παραγωγή και εμπορία οίνου και αλκοολούχων ποτών, γαλακτοκομικών, κρέατος και επεξεργασμένων τροφίμων, αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής, φρέσκων και κατεψυγμένων προϊόντων, καθώς και βιολογικών και εξειδικευμένων τροφίμων.
Απευθύνονται επίσης σε επιχειρήσεις εισαγωγών, εξαγωγών και διανομής τροφίμων, λιανεμπορίου και αλυσίδων τροφίμων, HoReCa και υπηρεσιών εστίασης, καθώς και σε εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη συσκευασία και επεξεργασία τροφίμων και στο ηλεκτρονικό εμπόριο.
Μέσα από τις προγραμματισμένες συναντήσεις, οι συμμετέχουσες επιχειρήσεις θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με διεθνείς αγοραστές, εισαγωγείς, διανομείς και δυνητικούς επιχειρηματικούς συνεργάτες, να παρουσιάσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους σε ένα στοχευμένο επαγγελματικό κοινό και να διερευνήσουν νέες αγορές και εμπορικές ευκαιρίες.
Παράλληλα, η εκδήλωση αποτελεί μια ευκαιρία για την ανάπτυξη νέων συνεργασιών και την ενίσχυση του διεθνούς επιχειρηματικού δικτύου των ελληνικών επιχειρήσεων.
Η συμμετοχή στην εκδήλωση δικτύωσης είναι δωρεάν, απαιτείται προεγγραφή εδώ έως τις 9 Νοεμβρίου 2026.
Η εκδήλωση αποτελεί μοναδική ευκαιρία για τις επιχειρήσεις του κλάδου τροφίμων και ποτών να αξιοποιήσουν την παρουσία τους στη Food & Drinks 2026 και να πραγματοποιήσουν στοχευμένες επαφές με δυνητικούς συνεργάτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τις Χρύσα Τολιοπούλου, [email protected], και Κική Κωνσταντίνου, [email protected].»