Οι ιδιοκτήτες γυμναστηρίων και σχολών χορού διαμαρτύρονται για το πολύμηνο “λουκέτο” στις επιχειρήσεις τους. Η Καβαλιώτισσα Κέλλυ Ξακοπούλου, ξεσπά μετά από επτά συνεχόμενους μήνες με κατεβασμένα ρολά, εκφράζει την απογοήτευση και δυσαρέσκεια της, ενώ καλεί τους κυβερνητικούς βουλευτές να δώσουν απαντήσεις. 

 

"Λίγες εύλογες σκέψεις για τον πολιτισμό και αθλητισμό που κυριολεκτικά ψυχοραγεί. Μετά από 7 συνεχόμενους μήνες που είμαστε κλειστά με κρατική εντολή κι έχοντας να δουλέψουμε επί της ουσίας από πέρυσι τον ΜΑΡΤΙΟ 2020 με ένα μικρό ελάχιστο (καταστρεπτικό) ενδιάμεσο "διάλειμμα".

 

Μας άνοιξαν τον περσινό Ιούνιο για να μας κλείσουν και πάλι τον Νοέμβριο, πράγμα που σημαίνει ότι δεν εργαστήκαμε καθόλου ή ελάχιστα από τον Ιούνιο έως και τον Αύγουστο 2020, τον Σεπτέμβριο είναι πάντα οι εγγραφές του έτους οπότε και γίνονται ελάχιστα μαθήματα, συνεπώς ο μοναδικός μήνας εργασίας ήταν ΜΟΝΟ ο Οκτώβριος 2020 μετρώντας από τον Μάρτιο του 2020 έως και σήμερα!" αναφέρει η Κέλυ Ξακοπούλου. 

 

"Δεν βλέπουμε υλοποήσιμο σχέδιο"

 

"Δεν βλέπουμε κανένα μα κανένα υλοποιήσιμο σχέδιο να υπάρχει για τον πολιτισμό και την άθληση. 

 

Ήταν από πέρυσι  και παραμένει απολύτως καταστρεπτικό για όλους μας και για φέτος, το γεγονός να  μας "ανοίγουν" την περίοδο όπου ο κύκλος εργασιών μας επί της ουσίας έχει κλείσει για την απερχόμενη σεζόν. 

 

Είναι της πάσης γνωστό ότι τόσο οι σχολές χορού όσο και τα γυμναστήρια από τον Ιούνιο έως και τον Αύγουστο παραμένουμε είτε εντελώς κλειστά είτε υπολειτουργούμε καθώς ο κόσμος δεν έρχεται την περίοδο του καλοκαιριού. Αυτό καθιστά τα επαγγέλματα μας εποχιακά.

 

Κι εδώ ακριβώς θα έρθω και θα αναρωτηθώ εύλογα για ποιον ακριβώς λόγο αποφασίζει η κυβέρνηση και πέρυσι αλλά και φέτος να μας "ανοίξει" μια περίοδο που ούτως ή άλλως δεν μπορούμε εκ των πραγμάτων να εργαστούμε, στερώντας μας ταυτόχρονα το δικαίωμα να έχουμε τις οποίες οικονομικες απαλλαγές/ ελαφρύνσεις λόγω της κατάστασης covid19 όπου εμείς καμία απολύτως ευθύνη δεν φέρουμε. Είμαστε οι πρώτοι κυριολεκτικά που κλείνουμε με κρατική εντολή και οι τελευταίοι πάντα που ανοίγουμε...

 

"Μπορεί κάποιος να απαντήσει;"

 

Αντιλαμβάνεστε ότι "ανοίγοντας" και πάλι μια επιχείρηση μη δίνοντας της το δικαίωμα να δουλέψει επί της ουσίας , της στερείτε τα οποία "δικαιώματα" της δόθηκαν εν μέσω πανδημίας (μείωση/απαλλαγή καταβολής ενοικιων, απαλλαγή καταβολής ενσήμων, αναστολή εργασίας εργαζομένων) και οδηγείτε και την επιχείρηση αλλά και τους εργαζομένους αυτής, μετά βεβαιότητας σε ολική οικονομική καταστροφή καθώς θα πρέπει, ενώ δεν μπορούμε να εργαστούμε, να επιβαρυνθούμε ΟΛΑ τα παραπάνω έξοδα;;; 

 

Έγινε και πέρυσι ακριβώς το ίδιο και φυσικά ο μοναδικός μήνας φυσιολογικης λειτουργίας μας (Οκτώβριος 2020) δεν στάθηκε σε καμια περίπτωση ικανός να καλύψει τις οικονομικές ζημιές από τον Μάρτιο  του 2020.

 

Μπορεί κάποιος αρμόδια να μας απαντήσει τον λόγο που συμβαίνει αυτό και ποιο είναι το σχέδιο που μπορεί να υπάρχει;;;

 

Αντιλαμβάνεστε ότι την επόμενη ημέρα μετά κορωνοϊού εποχής, δεν θα υπάρχουν οι επιχειρήσεις του πολιτισμού και του αθλητισμού καθώς ελάχιστοι θα μπορέσουν να επιβιώσουν αυτής της κατάστασης και να επαναλειτουργήσουν φυσιολογικά από τον Σεπτέμβριο με συσσωρευμένα έξοδα χιλιάδων ευρώ; 

 

Θα χαρούμε ιδιαίτερα να έχουμε μια απάντηση και ένα πραγματοποιήσιμο σχέδιο της κυβέρνησης από τους βουλευτές της Π.Ε Καβάλας Γιάννη Πασχαλίδη, Μακάριο Λαζαρίδη  αλλά και τον υπουργό Νίκο Παναγιωτόπουλο" λέει η Κέλυ Ξακοπούλου.