Στην ανακοίνωση της Action Team σχετικά με την απόφαση να αποσυρθεί από την εκδήλωση τοποθέτησης φωτιστικών οροφής στην οδό Δαμιανού απαντά ο Δήμος Καβάλας. Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση του Δήμου Καβάλας αναφέρονται τα εξής: 

 

"Η απόφαση της Action Team να αποσυρθεί από την εκδήλωση που η ίδια παρουσίασε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης πριν από λίγες ημέρες, προκαλεί θλίψη και γεννά πολλά ερωτηματικά.

 

Όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το πρωί της Παρασκευής για να δικαιολογήσει την ακατανόητη κίνηση της, δεν ανταποκρίνονται ούτε κατ' ελάχιστο στην πραγματικότητα.

 

Οι εργαζόμενοι στο Τμήμα Ηλεκτροφωτισμού, στη βάση όσων είχαν συμφωνηθεί, προχώρησαν το προηγούμενο διάστημα στην τοποθέτηση συρματόσχοινων σε κτήρια της οδού Δαμιανού και φρόντισαν για την έγκαιρη σύνδεση των φωτιστικών που τους παρέδωσε η εν λόγω οργάνωση, προκειμένου να διεξαχθεί με όρους ασφάλειας, στον προβλεπόμενο χρόνο και σ' ένα από τα πιο κεντρικά σημεία της πόλης η συγκεκριμένη δράση.

 

Ως εκ τούτου, αρνήθηκαν να τοποθετήσουν τα γυάλινα φωτιστικά που είχε στη διάθεση της η Action Team, επισημαίνοντας στους εκπροσώπους της ότι μια τέτοια επιλογή ελλοχεύει τον κίνδυνο πρόκλησης ατυχήματος.

 

Παρά τα περί του αντίθετου θρυλούμενα, οι εργαζόμενοι του Δήμου Καβάλας λειτούργησαν με τον γνωστό σε όλους μας επαγγελματισμό τους και έπραξαν στο ακέραιο όσα περιελάμβανε το περιεχομένο της συμφωνίας μεταξύ των δύο πλευρών.

 

Ο Δήμος Καβάλας, όπως έκανε πολλές φορές στο πρόσφατο παρελθόν, αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή την πρόταση της Action Team, θεωρώντας ότι πρόκειται για μια ομάδα νεαρών συμπολιτών μας που είναι πρόθυμοι να προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο είτε ως απλοί εθελοντές, είτε σε συνεργασία με τις δημοτικές υπηρεσίες.

 

Θεωρούμε ότι με την απόφαση ακύρωσης της προαναφερθείσας εκδήλωσης, την οποία θα παρακολουθούσαν οι Καβαλιώτες το βράδυ της ερχόμενης Κυριακής, χάθηκε η ευκαιρία να προστεθεί μια ακόμη όμορφη πινελιά στον καμβά των πλούσιων αισθητικών παρεμβάσεων που λαμβάνουν χώρα τους τελευταίους μήνες στον Δήμο Καβάλας".