Το άνοιγμα των φροντιστηρίων για τους μαθητές της Γ' Λυκείου που δίνουν Πανελλήνιες, αλλά και των ξένων γλωσσών για όσους δίνουν εξετάσεις στις 10 Μαΐου αποφάσισε η Επιτροπή των ειδικών. «Θα ήταν θεμιτή η επιστροφή όλων των τάξεων. Το περιβάλλον των φροντιστηρίων είναι πιο εύκολο να ελεγχθεί», είπε στον Kavalanews 102.8 ο πρόεδρος του Συνδέσμου Φροντιστηρίων Καβάλας, Αργύρης Μυστακίδης.  

 

«Δημιουργούνται θέματα. Ελπίζω σε δεύτερο χρόνο να δοθεί το "πράσινο φως" ώστε να ανοίξουν και μικρότερες τάξεις. Είναι ένα θετικό βήμα», είπε. 

 

Πως θα γίνει η επιστροφή

 

«Αναμένουμε διευκρινίσεις. Δεν έχουμε ακόμα το ΦΕΚ. Τα παιδιά θα κάνουν τα self test για το σχολείο και περιμένουμε κάτι τέτοιο και για το προσωπικό τον φροντιστηρίων. Επίσης σαν Ομοσπονδία, έχουμε προτείνει να δοθεί προτεραιότητα στους εκπαιδευτικούς των φροντιστηρίων για εμβόλια. Δεν πρέπει το κράτος να μας βλέπει με διαφορετικό μάτι», λέει ο κ. Μυστακίδης.  

 

«Έπρεπε να γίνουν προαγωγικές εξετάσεις»

 

«Σίγουρα ανακουφίζει τα παιδιά. Μας στερεί όμως και έναν αντικειμενικό τρόπο αξιολόγησης της τηλεδιδασκαλίας. Θα είχαμε χειροπιαστά στοιχεία για το τί έγινε. Είναι βέβαιο ότι τα πράγματα δεν θα κυλούσαν έτσι αν η εκπαίδευση ήταν δια ζώσης.

 

Καλύτερα θα ήταν να μειωθεί η ύλη σε όλες τις τάξεις, όπως έγινε με την Γ’ λυκείου  και να γράψουν τα παιδιά  στη μειωμένη ύλη για να δούμε σε τί βαθμό αφομοιώθηκαν οι βασικές γνώσεις

 

Σίγουρα δεν βρίσκονται στο επίπεδο που θα θέλαμε. Το θέμα είναι τί κάνεις την επόμενη χρονιά. Κύλησαν όλα καλά ή είσαι πραγματιστής και λες ότι έχουν προκύψει κάποια θέματα; Άρα πρέπει να αναπροσαρμόσουμε την ύλη και τη σειρά της επόμενης τάξης ώστε να εξασφαλίσουμε έναν πυρήνα γνώσεις για τα παιδιά. Τα μεγάλα κενά δεν μπαλώνονται εύκολα και η ζημιά στις μικρότερες τάξεις είναι μεγαλύτερη», είπε ο Αργύρης Μυστακίδης.

 

Ακούστε όσα είπε ο κ. Μυστακίδης στον KavalaNews 102.8: