Χαμόγελα, συγκρατημένη αισιοδοξία αλλά και προβληματισμός. Αυτά είναι τα τρία στοιχεία που επικρατούν στον κλάδο της εστίασης λίγα 24ωρα μετά το άνοιγμα των καταστημάτων.

 

Τα χαμόγελα υπάρχουν διότι αρκετοί πελάτες επέστρεψαν στα στέκια τους, η αισιοδοξία γιατί το άνοιγμα του τουρισμού αναμένεται να δώσει «ανάσα» στους επαγγελματίες. 

 

Ωστόσο υπάρχει έντονος προβληματισμός κυρίως διότι δεν υπάρχει μουσική στα καταστήματα. Τα μαγαζιά επίσης δεν διαθέτουν όλα μικρούς ή μεγάλους εξωτερικούς χώρους με αποτέλεσμα κάποια να επιλέξουν να μην ανοίξουν

 

Ομαλά κινήθηκε η διαδικασία επανεκκίνησης του κλάδου της εστίασης, είπε στον KavalaNews 102,8 ο πρόεδρος του σωματείου Καφεζυθοπωλών Καβάλας Γιώργος Βαφείδης

 

Συνέστησε υπομονή και τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων από όλους τους επαγγελματίες. Επιπλέον, δήλωσε αισιόδοξος ότι με το άνοιγμα του τουρισμού θα αρθούν και τα περιοριστικά μέτρα στη μετακίνηση αλλά και στο θέμα της μουσικής στα καταστήματα. 

 

Ο κ. Βαφείδης εξέφρασε το φόβο μήπως στο ενδεχόμενο νέας επιβάρυνσης του επιδημιολογικού φορτίου τις επόμενες ημέρες την πληρώσει, όπως είπε, και πάλι η εστίαση με νέο lock down. 

 

Κάτι τέτοιο θα ήταν καταστροφικό για τον κλάδο, επισήμανε ο κ. Βαφείδης.

 

 

 

«Είναι σαν να έχουμε Μεγάλη εβδομάδα»

 

«Δεν άνοιξε την κατάλληλη ημερομηνία η εστίαση. Οι ταβέρνες που δεν έχουν θάλασσα δεν δούλεψαν. Πρόβλημα μεγάλο είναι η μουσική. Είναι σαν να έχουμε μεγάλη εβδομάδα. Είναι λες και πενθούμε. Είναι δυνατόν να στέλνεις sms για να πάμε να απολαύσουμε κάτι; Μεγάλο ποσοστό δεν άνοιξε. Κοντά στο 70% δεν έχει ανοίξει» είπε στον KavalaNews 102.8 ο αντιπρόεδρος Καφεζυθοπωλών Καβάλας, Γιάννης Νεστορίδης

 

«Μεγάλο ζήτημα το προσωπικό»

 

«Δυσκολευόμαστε να βρούμε προσωπικό. Το μεγαλύτερο μέρος ήταν φοιτητές. Τώρα δεν υπάρχουν στην πόλη μας», λέει ο κ. Νεστορίδης.