Αυξητική πορεία, στο μέτωπο του κορωνοϊού, σε Καβάλα και Θάσο βλέπει ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, ενώ τάσσεται κατά του ανοίγματος της εστίασης τη δεδομένη χρονική περίοδο. 

 

«Αποσυμπίεση μετά το Πάσχα»

 

«Η Καβάλα είναι σε αυξητική πορεία. Μέχρι τις 15 Απριλίου δεν βλέπω αποκλιμάκωση. Δεν είναι σε επίπεδα Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου, αλλά είναι αυξητικό. Τα κρούσματα ακολουθούν μία καμπύλη που αυξάνεται μέχρι το τέλος του μήνα με ένα σταθερό ρυθμό, αλλά πρόκειται για ήπια αύξηση. 

 

Μπορεί να φτάσει και τα 37 κρούσματα σαν εβδομαδιαίο μέσο όρο στα τέλη του μήνα. 

 

Μετά από αυτό βλέπω αποκλιμάκωση, μετά το Πάσχα, η οποία μπορεί να είναι και γρήγορη αλλά μετά από την Θάσο. Το καλό είναι τουλάχιστον δεν είναι γρήγορος ο ρυθμός αύξησης», λέει στο KavalaNews ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης.  

 

Φθίνουσα πορεία στη Θάσο εκτός εάν… 

 

«Στη Θάσο έχουμε μία αυξητική πορεία. Είναι ανησυχητικό, αλλά θεωρώ ότι το νησί πηγαίνει σε μία σταθεροποιημένη φθίνουσα πορεία. Εκτός αν έχουμε κάποιους λόγους όπως συρροή ή μεταλλαγμένα», λέει ο κ. Σαρηγιάννης. 

 

«Όχι» στο άνοιγμα της εστίασης 

 

«Το άνοιγμα της εστίασης δεν θα βοηθούσε την κατάσταση. Είναι λανθασμένο τη συγκεκριμένη στιγμή που υπάρχει διασπορά. 

 

Χωρίς απολύμανση του αέρα κλπ είναι λανθασμένα να ανοίξει. Δεν έχει να κάνει μόνο με τον πελάτη αλλά και με τους εργαζομένους. Περιμένουμε να μπούνε στο παιχνίδι και τα self test τα οποία θα είναι υποχρεωτικά. Είναι καλό. Το θέμα δεν είναι να "πιάσουμε" τον κορωνοϊό, αλλά να σταματήσουμε τη μόλυνση», αναφέρει Δημοσθένης Σαρηγιάννης.