Για το ασανσέρ στη συνοικία της Παναγίας, για το κυκλοφοριακό πρόβλημα, την ανάγκη για υπόγειο πάρκινγκ, και τις μονοδρομήσεις στις γειτονιές, μίλησε στον KavalaNews 102.8 ο δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης

 

Κυκλοφοριακό – «Δεν είμαστε μάγοι» 

 

«Έτσι πως είναι η πόλη μάγοι δεν υπάρχουν, είναι λίγα τα πράγματα που μπορούμε να κάνουμε. Δεν μπορούμε να παρέμβουμε στις γειτονιές. Δεν έχει προβλεφθεί χώρος πάρκινγκ. Μακροπρόθεσμα μπορούν να γίνουν πράγματα. Να αγοράσουμε κάποια οικόπεδα και μπορούν να ανοίξουν χώροι στάθμευσης», είπε ο δήμαρχος Καβάλας. 

 

Ανάγκη για μονοδρόμηση και υπόγειο πάρκινγκ 

 

«Μπορούν να γίνουν μονοδρομήσεις στις γειτονιές και πρέπει να το κάνουμε. Το μεγάλο πρόβλημα είναι το κέντρο. Στόχος είναι η δημιουργία ενός υπόγειου πάρκινγκ που να χωρούν πολλά αυτοκίνητα. Είναι μακρινό. Πρέπει να βρεθούν χρήματα. 

 

Οι χώροι που προβλέπονται για υπόγειο πάρκινγκ είναι της "Ροδόπη" και των Λαζαριστών (πίσω από το Δημαρχείο). Με το ΣΒΑΚ υπάρχει κι ένα τρίτο σημείο, στο πάρκο Φαλήρου, δεν το βρίσκω εφικτό. Το ζητούμενο είναι τα πρώτα δύο. Από εκεί και πέρα να υπάρξει καλή συγκοινωνία». 

 

Ασανσέρ στην Παναγία 

 

«Με τον κ. Παναγιωτόπουλο συζητήθηκε το… ασανσέρ της Παναγίας και σε ποια σημεία μπορεί να γίνει. Το ένα είναι περίπου στο ύψος του παλιού στρατιωτικού νοσοκομείου και το άλλο στο ΣΟΑ των στρατιωτικών. Η πιο εύκολη και λειτουργική είναι στα ΣΟΑ.  Θα τελειώσει σε αυτή τη δημαρχιακή θητεία δηλαδή μέχρι το 2023», είπε ο Θόδωρος Μουριάδης. 

 

Αλλαγές στο Περιγιάλι και σύμπτυξη της δομής 

 

«Το σχέδιο Περιγιαλίου έκανε περίπου 40 χρόνια να εγκριθεί. Στο σχέδιο προβλέπεται ο κεντρικός δρόμος να γίνει πίσω και μπροστά να γίνει πεζόδρομος. Αυτό που πετύχαμε είναι ότι θα συγκεντρωθούν οι πρόσφυγες στο υπόλοιπο στρατόπεδο.

 

Πρόκειται για έκταση 12 στρεμμάτων. Ανοίγει ο δρόμος και παράλληλα αρχίζει η διεκδίκηση του στρατοπέδου όταν έρθει η ώρα. Η μετακίνηση στο υπόλοιπο στρατόπεδο δεν θα αρχίσει αύριο αλλά σε μερικούς μήνες.

 

Ο κ. Μηταράκης είπε ότι θα χρηματοδότηση 600 χιλ. ευρώ για τον δρόμο», είπε ο κ. Μουριάδης στον απόηχο των Συναντήσεων με τον υπ. Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο και τον υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής Νότη Μηταράκη.