Μετά την καταγγελία για κακοποιητική μεταχείριση που προχώρησε η ηθοποιός Στελλίνα Βογιατζή κατά του καλλιτεχνικού διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας (δες ΕΔΩ), μέσω ανάρτησής της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η συνάδελφός της, Αναστασία Μιροσνιτσένκο επιβεβαιώνει το γεγονός με δική της ανάρτηση,

 

 Η Αναστασία Μιροσνιτσένκο μεταξύ άλλων γράφει πως: «κάποιοι φιλικά μου είπαν να μην εκφράζω τόσο ανοιχτά την άποψή μου γιατί θα φτάσουν στα αυτιά του “διευθυντή” και δεν θα με ξαναπάρει στη δουλειά.

 

Εγώ όχι απλά δεν σιώπησα, αλλά ήρθα τουλάχιστον 3 φορές σε αντιπαράθεση με τον συγκεκριμένο “διευθυντή” και βίωσα την πλήρη απαξίωση, έπαρση και αλαζονεία".

 

Αναλυτικά όσα έγραψε η Αναστασία Μιροσνιτσένκο: 

 

"Θα μπορούσα να αγνοήσω αυτό το ποστ, και να κάνω την πάπια, γιατί μένω Καβάλα, και πρέπει να τα πηγαίνω καλά με τους "διευθυντές" αν θέλω να έχω μια ευκαιρία να με πάρουν στη δουλειά.

 

Αλλά δεν αγνόησα αυτό το συμβάν τότε, ούτε πρόκειται να το κάνω τώρα, άλλωστε ποτέ μου δεν φοβήθηκα να μιλήσω και να παλέψω για το σωστό και το δίκιο, ξέροντας ότι αυτό θα μου κοστίσει. 

 

Το συμβάν που περιγράφει η αγαπημένη συνάδελφος όντως το ζήσαμε μαζί, και μάλιστα χωρίς να μας ρωτήσουν μας είπαν να κάνουμε σε ένα βράδυ αλλαγή όλης της παράστασης, μοιράζοντας λόγια και σκηνές μεταξύ μας, για να παίξουμε το επόμενο πρωί κανονικά την παράσταση...

 

Όταν το άκουσα τρελάθηκα! Εξέφρασα την δυσαρέσκειά μου, ότι αυτό είναι αντιεπαγγελματικό και είναι αδύνατο να έχουμε ένα σωστό αποτέλεσμα αλλάζοντας σε λίγες ώρες μια παράσταση γεμάτη κίνηση, χορό, τραγούδια, και μάλιστα παίζοντας ήδη από 2-3 ρόλους ο καθένας..

 

Έπρεπε να ακυρωθεί τουλάχιστον η πρωινή παράσταση για να έχουμε χρόνο να κάνουμε αλλαγές. Κάποιοι φιλικά μου είπαν ότι καλό είναι να μην εκφράζω τόσο ανοιχτά την άποψή μου, γιατί θα φτάσει στα αυτιά του "διευθυντή" και δεν θα με ξαναπάρει στη δουλειά...

 

Εγώ όχι απλά δεν σιώπησα, αλλά ήρθα τουλάχιστον 3 φορές σε αντιπαράθεση με τον συγκεκριμένο "διευθυντή" και βίωσα την πλήρη απαξίωση, έπαρση και αλαζονεία.

 

Δεν με νοιάζει καθόλου που δεν θα με ξαναπάρει στη δουλειά, η τέχνη είναι παντού και θα βρω πάντα ένα χώρο για έκφραση και δημιουργία, και θα κοιμάμαι το βράδυ γεμάτη όνειρα για ένα καλύτερο αύριο, και με μια συνείδηση καθαρή. 

 

Είναι όντως αποπνικτική η ατμόσφαιρα, αλλά ήρθε η ώρα να ανοίξουμε τα παράθυρα για να φύγει η μποχα!". 

 

Επίσης η ηθοποιός Μάγδα Σκούπρα, η οποία συμμετείχε στην επίμαχη παράσταση γράφει προς τη Στελλίνα Βογιατζή: «κι εγώ μαζί σου ως μάρτυρας». 

 

Σύμφωνα με πληροφορίες το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας θα τοποθετηθεί επί του θέματος με ανακοίνωση τις επόμενες ώρες.