ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας διοργανώνει για 7η συνεχόμενη χρονιά το Εργαστήριο Αρχαίου Δράματος, το οποίο αποτελεί μέρος του προγράμματος του 66ου Φεστιβάλ Φιλίππων.

Σε συνάντηση που είχαν ο προέδρος του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας Σωκράτης Μποζούδης και η καλλιτεχνική διευθύντρια του ΔΗΠΕΘΕ Εύα Οικονόμου-Βαμβακά με τον περιφερειάρχη ΑΜΘ Χρήστο Μέτιο, ενημερώθηκαν πως το ΔΗΠΕΘΕ της Καβάλας αλλά και αυτό της Κομοτηνής θα ενισχυθούν με 60.000 ευρώ από πόρους του Εθνικού Προγράμματος Ανάπτυξης (ΕΠΑ).

 

Ανακοίνωση εξέδωσε το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας για έξτρα παραστάσεις του θεατρικού έργου "LOVE LOVE LOVE" του M. Bartlett λόγω μεγάλης ζήτησης. 

Ο Δήμος Καβάλας και το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας ενημέρωσαν με ανακοινώσεις τους για αλλαγές στο πρόγραμμα εκδηλώσεων και αναβολές λόγω του εθνικού πένθους για την τραγωδία στα Τέμπη.

Το “Love Love Love” από τον βραβευμένο θεατρικό συγγραφέα Μάικ Μπάρτλετ σε σκηνοθεσία της Λητούς Τριανταφυλλίδη, έρχεται στο θέατρο “Αντιγόνη Βαλάκου” για εννιά παραστάσεις (3 έως 5 Μαρτίου, 10 έως 12 Μαρτίου και 17 έως 19 Μαρτίου).

Την Τετάρτη (15/02) έγινε συνάντηση εργασίας με επίκεντρο τη διεύρυνση της συνεργασίας ανάμεσα στη “Δημωφέλεια” και στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Καβάλας.

«Οι Λουόμενες», σε κείμενο και σκηνοθεσία της Κατερίνας Μαυρογεώργη, μετά από τα συνεχόμενα sold out στην Αθήνα, έρχεται και στην Καβάλα και στο θέατρο “Αντιγόνη Βαλάκου”, το τριήμερο 12-14 Φεβρουαρίου.

Την Κυριακή (05/02) στο θέατρο “Αντιγόνη Βαλάκου” η Μελίνα Μποτέλλη θα ερμηνεύσει τον θεατρικό - μουσικό μονόλογο “Δύο γυμνά ‘ασπρα χέρια”.

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας θα διοργανώσει κύκλο σεμιναρίων υποκριτικής με ελεύθερη συμμετοχή από την Κυριακή (12/02) έως και την Κυριακή (19/03).

Στην Καβάλα έρχεται η  παράσταση " Ο Συνεργός" του Γιώργου Χριστοδούλου για τρεις παραστάσεις στο θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου.

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας θα φιλοξενήσει την παράσταση “ο Συνεργός” στο θέατρο “Αντιγόνη Βαλάκου” για τρεις παραστάσεις. Η παράσταση βασίζεται σε μία υπόθεση δολοφονίας στη Βέροια το 2000 που συγκλόνισε το πανελλήνιο.

Μία πρωτοποριακή δράση θα αρχίσει από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας, καθώς για πρώτη φορά θα διοργανώθει ένα βιωματικό εργαστήριο εφήβων, με σκοπό να φανεί η θεραπευτική επίδραση που μπορεί να έχει το θέατρο στη ζωή.

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας παρουσιάζει την χριστουγεννιάτικη παράσταση της ομάδας Εν Δυνάμει «Γουτού Γουπατού» και αντί για εισιτήριο, ζητά από τους ανθρώπους που θα τη δουν να φέρουν στο θέατρο τρόφιμα μακράς διαρκείας τα οποία θα δοθούν στους συμπολίτες μας που τα έχουν πραγματικά ανάγκη.

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας φιλοξενεί την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2022 στις 7 το απόγευμα στο θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου την παιδική παράσταση «Ο Ηρακλής… αλλιώς» της Μαρίας Αγγελίδου, μία παραγωγή του Μικρού Βορρά, σε σκηνοθεσία Τάσου Ράτζου.

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας φιλοξενεί την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022 στις 9 το βράδυ στο θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου την παράσταση «Μια μέρα όταν ήμασταν νέοι» του Nick Payne, μία παραγωγή της Kouinta Theatre Productions, σε σκηνοθεσία Λεωνίδα Παπαδόπουλου.

Η νέα καλλιτεχνική διευθύντρια του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Καβάλας Εύα Οικονόμου Βαμβακά, κάνει κάλεσμα στους επαγγελματίες καλλιτέχνες της πόλης για γνωριμία.

Η παράσταση «Μια μέρα όταν ήμασταν νέοι» του Nick Payne, σε σκηνοθεσία Λεωνίδα Παπαδόπουλου, θα φιλοξενηθεί από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Καβάλας στο θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου στις 8 Δεκεμβρίου.

Το έργο ανέβηκε σε πανελλήνια πρώτη τον Φεβρουάριο του 2022 σε συμπαραγωγή με το Δηπεθε Καβάλας, και παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Αθήνα από 10 έως 13 Νοεμβρίου.

Με την ολοκλήρωση του 65ου Φεστιβάλ Φιλίππων, αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε θερμά όλους όσους συνέβαλαν και φέτος στη μεγάλη επιτυχία του.

Ο Κυριάκος Συφιλτζόγλου ακούει τους πρόσφυγες που πήραν το ’22 τον δρόμο για τη Δράμα και τώρα ως νεκροί επιστρέφουν για να μιλήσουν.

 Το 65 ο Φεστιβάλ Φιλίππων διοργανώνει τη Δευτέρα 25 Ιουλίου στις 9.30 το βράδυ, στην Παλιά Μουσική την εκδήλωση «Γραφή, μνήμη, δημιουργία – Οι συγγραφείς και το 1922». 

Ο Ακύλλας Καραζήσης και η ομάδα του παρουσιάζουν σπαράγματα ιστοριών για τον «Μαύρο Καβαλάρη» Νικόλαο Πλαστήρα.

Στις 17 Ιουλίου στις 21:30 θα ανέβει στο αρχαίο θέατρο Φιλίππων η «Ηλέκτρα» του Ευριπίδη μετά την αναβολή της, στο πλαίσιο του 65ουΦεστιβάλ Φιλίππων.

Το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας σε συνεργασία με την εταιρία "Λυκόφως" παρουσιάζουν το Σάββατο 2 Απριλίου στις 9:00 το βράδυ στο θέατρο "Αντιγόνη Βαλάκου", την παράσταση «Το σφαγείο του

Η Δημοτική Θεατρική Κοινωφελής Επιχείρηση Καβάλας (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κ), παρουσιάζει το πρόγραμμα των εκδηλώσεων της Β' Καλλιτεχνικής Θεατρικής Περιόδου 2021 – 2022 (Ιανουάριος - Φεβρουάριο

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας ενημερώνει το κοινό ότι η προβολή του ντοκιμαντέρ ||Ύμνος εις την Ελευθερίαν - 158 στροφές || που ήταν προγραμματισμένη για το Σάββατο 20 και την Κυριακή 21 Νοεμβρίου στο θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου, αναβάλλεται λόγω έκτακτου τεχνικού προβλήματος.

Σελίδες