ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας

Επειδή τα εισιτήρια και για τις τρεις μέρες τείνουν να εξαντληθούν, θα δοθεί ακόμα μια παράσταση το Σάββατο 9 Μαρτίου.

Η Δημοτική Θεατρική Κοινωφελής Επιχείρησης Καβάλας (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κ), παρουσιάζει το πρόγραμμα των μετακλήσεων της Β’ Καλλιτεχνικής Περιόδου 2023 - 2024, όπως αναφέρεται παρακάτω αναλυτικά.

Το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας, θέλοντας να προσφέρει και φέτος το δικό του δώρο στην πόλη της Καβάλας,  λίγο πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων, επέλεξε να κλείσει την Α’ καλλιτεχνική περίοδο με τη συναυλία/εμπειρία “Άσε το φως ανοιχτό”, του Φώτη Σιώτα.

Το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας παρουσιάζει στο κλείσιμο της Α’ καλλιτεχνικής περιόδου του, μια ακόμα δική του παραγωγή με όνομα “Η πιο σωστή απόφαση” της Εύας Οικονόμου-Βαμβακά.

Το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας ενημερώνει το θεατρόφιλο κοινό ότι η προγραμματισμένη παράσταση "Αρκούδα" δεν θα πραγματοποιηθεί.

Ανακοίνωση εξέδωσε το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας για τη ματαίωση της παράστασης «Συρανό» για τεχνικούς λόγους.

Το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας ενημέρωσε πως θα γίνει μία ακόμη παράσταση του ΤΑΟ του Γιώργου Καφετζόπουλου, στο θέατρο “Αντιγόνη Βαλάκου”, το Σάββατο 11 Νοεμβρίου, καθώς τα εισιτήρια για τις προγραμματισμένες παραστάσεις έχουν σχεδόν εξαντληθεί.

Το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας παρουσίασε το αναλυτικό πρόγραμμα του για την Α’ καλλιτεχνική περίοδο 2023-2024, από τον Οκτώβριο έως το Δεκέμβριο του 2023.

Στο θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου η παιδική σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας, θα παρουσιάσει την παράσταση «Συρανό» σε διασκευή και σκηνοθεσία Ελένης Βλάχου. Πρεμιέρα την Κυριακή 22 Οκτωβρίου, στις 12.00.

Για την καινούρια παιδική παραγωγή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ, αλλά και τις δράσεις του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Καβάλας γενικότερα μίλησε στον KavalaNews 102,8 Εύα Οικονόμου - Βαμβακά.

Το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας, στο πλαίσιο του 66ου Φεστιβάλ Φιλίππων, θα παρουσιάσει τη Δευτέρα 28, την Τρίτη 29 και την Τετάρτη 30 Αυγούστου στις 21:00 στην Παλιά Μουσική την παράσταση «Συνελήφθη μαϊμού που δε χωρούσε πουθενά», μία διασκευή του διηγήματος «Εξομολογήσεις μιας μαϊμούς από τη Σιναγκάουα» του Χαρούκι Μουρακάμι.

Την Κυριακή 20 Αυγούστου στις 21:00 το βράδυ, στο πλαίσιο του 66ου Φεστιβάλ Φιλίππων, θα παρουσιαστεί στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων, η παράσταση «Παραμύθι χωρίς όνομα» από την παιδική σκηνή Κάρμεν Ρουγγέρη.

Συνέντευξη παραχώρησε η καλλιτεχνική διευθύντρια του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας, Εύα Οικονόμου Βαμβακά, στον Γιώργο Κουλουβάρη και το naftemporiki.gr. Η κ. Βαμβακά ανέφερε χαρακτηριστικά για την Καβάλα και τη θέση που ανέλαβε στο ΔΗΠΕΘΕ τα εξής, "όταν διάβασα την προκήρυξη της θέσης σκέφτηκα ότι ίσως να είναι η στιγμή να επιστρέψω για λίγο και να αναπτύξω ακόμα περισσότερο μια σχέση που ήδη υπήρχε. Άλλωστε, νιώθω ότι χρωστάω πολλά σε αυτόν τον τόπο και ελπίζω με τη δράση μου να μπορέσω να του επιστρέψω κάποια από αυτά που μου χάρισε, πίσω".

Οι συντελεστές της παράστασης του έργου «Εκάβη» του Ευριπίδη, μαζί με την Εύα Οικονόμου-Βαμβακά και τον Σωκράτη Μποζούδη, έδωσαν συνέντευξη Τύπου το μεσημέρι της Τετάρτης (12/07), ενόψει των παραστάσεων που θα δοθούν στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων το Σαββατοκύριακο 15 και 16 Ιουλίου, στο πλαίσιο του 66ου Φεστιβάλ Φιλίππων.

Στο πλαίσιο του 66ου Φεστιβάλ Φιλίππων, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας, παρουσιάζει την Πέμπτη 6 και την Παρασκευή 7 Ιουλίου στις 21.15 και στις 22.30 στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Καβάλας την παράσταση του εφηβικού εργαστηρίου του «Angerland ή τελευταίοι κάτοικοι ενός παλιού κόσμου».

Η νέα καλλιτεχνική διευθύντρια του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας και του Φεστιβάλ Φιλίππων αποκαλύπτει τους στόχους της για την επόμενη τριετία. “Όχι απλώς μια καλή πιάτσα”.

Για έβδομη συνεχόμενη χρονιά, θα διεξαχθεί το εργαστήριο αρχαίου δράματος, στην ευρύτερη περιοχή του Αρχαίου Θεάτρου Φιλίππων.

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας διοργανώνει για 7η συνεχόμενη χρονιά το Εργαστήριο Αρχαίου Δράματος, το οποίο αποτελεί μέρος του προγράμματος του 66ου Φεστιβάλ Φιλίππων.

Σε συνάντηση που είχαν ο προέδρος του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας Σωκράτης Μποζούδης και η καλλιτεχνική διευθύντρια του ΔΗΠΕΘΕ Εύα Οικονόμου-Βαμβακά με τον περιφερειάρχη ΑΜΘ Χρήστο Μέτιο, ενημερώθηκαν πως το ΔΗΠΕΘΕ της Καβάλας αλλά και αυτό της Κομοτηνής θα ενισχυθούν με 60.000 ευρώ από πόρους του Εθνικού Προγράμματος Ανάπτυξης (ΕΠΑ).

 

Ανακοίνωση εξέδωσε το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας για έξτρα παραστάσεις του θεατρικού έργου "LOVE LOVE LOVE" του M. Bartlett λόγω μεγάλης ζήτησης. 

Ο Δήμος Καβάλας και το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας ενημέρωσαν με ανακοινώσεις τους για αλλαγές στο πρόγραμμα εκδηλώσεων και αναβολές λόγω του εθνικού πένθους για την τραγωδία στα Τέμπη.

Το “Love Love Love” από τον βραβευμένο θεατρικό συγγραφέα Μάικ Μπάρτλετ σε σκηνοθεσία της Λητούς Τριανταφυλλίδη, έρχεται στο θέατρο “Αντιγόνη Βαλάκου” για εννιά παραστάσεις (3 έως 5 Μαρτίου, 10 έως 12 Μαρτίου και 17 έως 19 Μαρτίου).

Την Τετάρτη (15/02) έγινε συνάντηση εργασίας με επίκεντρο τη διεύρυνση της συνεργασίας ανάμεσα στη “Δημωφέλεια” και στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Καβάλας.

«Οι Λουόμενες», σε κείμενο και σκηνοθεσία της Κατερίνας Μαυρογεώργη, μετά από τα συνεχόμενα sold out στην Αθήνα, έρχεται και στην Καβάλα και στο θέατρο “Αντιγόνη Βαλάκου”, το τριήμερο 12-14 Φεβρουαρίου.

Την Κυριακή (05/02) στο θέατρο “Αντιγόνη Βαλάκου” η Μελίνα Μποτέλλη θα ερμηνεύσει τον θεατρικό - μουσικό μονόλογο “Δύο γυμνά ‘ασπρα χέρια”.

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας θα διοργανώσει κύκλο σεμιναρίων υποκριτικής με ελεύθερη συμμετοχή από την Κυριακή (12/02) έως και την Κυριακή (19/03).

Στην Καβάλα έρχεται η  παράσταση " Ο Συνεργός" του Γιώργου Χριστοδούλου για τρεις παραστάσεις στο θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου.

Σελίδες