Τη δική του απάντηση δίνει ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης, στην ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ (δες ΕΔΩ) σχετικά με τους εργάτες γης. «Ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικός στην ανάγνωση των κειμένων και των αριθμών», αναφέρει ο Κωστής Σιμιτσής

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ. Σιμιτσή: ​

 

Οι εργάτες γης είναι αναγκαίοι στην τοπική μας οικονομία και γι’ αυτό η Διεύθυνση Ανάπτυξης της ΠΕ Καβάλας φρόντισε να δοθούν άδειες για πολύ μεγάλο αριθμό αλλοδαπών.

 

Ο αριθμός που επιτεύχθηκε δεν έχει καμιά απολύτως σχέση με αυτόν που κατάλαβε ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ. Είναι πολύ μεγαλύτερος και από εκείνον που εγκρίθηκε την περίοδο που κυβερνούσε τη χώρα η σημερινή αξιωματική αντιπολίτευση.

 

Συγκεκριμένα:

                                                       

 

 

2019 – 2020

2021 – 2022

Εποχική Εργασία

Εργάτες κτηνοτροφίας

400

400

 

Εργάτες γης                

840

600

 

Αλιεργάτες

540

 

540

 

Εξαρτημένη Εργασία

Εργάτες γης                                        

 

2.500

 

 

Εργάτες κτηνοτροφίας

 

400

 

Εργάτες λατομείων κλπ                             

 

50

 

Εργάτες συσκευαστηρίων                       

 

50

 

Οικιακοί βοηθοί - φροντιστές ΑμΕΑ   

 

5

                      

                                                 

Παρατηρείται ότι για πρώτη φορά εγκρίθηκαν «Θέσεις Εξαρτημένης Εργασίας» και διευκολύνονται πλέον οι εργοδότες να μετακαλούν συγκεκριμένους αλλοδαπούς για να εργαστούν στην επιχείρησή τους εφόσον δεν υπάρχει διαθέσιμο ημεδαπό εργατικό προσωπικό. Για την επιτυχία αυτή χρειάστηκε η Υπηρεσία υπό τον προϊστάμενο Σάββα Εμινίδη να διαβουλευθεί για μακρό χρονικό διάστημα με τους επαγγελματικούς φορείς και με το Υπουργείο.

 

Επιπρόσθετα, και ο αριθμός των εποχικών εργατών μπορεί να αυξηθεί μέχρι 10%, αν χρειαστεί, άρα να προσληφθούν μέχρι 100 εργάτες επιπλέον.

 

Ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικός στην ανάγνωση των κειμένων και των αριθμών, ώστε να μη δημιουργεί με τις καταγγελίες του παραπλανητικές και λάθος εντυπώσεις.