εργάτες γης

Η σύσταση της ελληνικής αντιπροσωπείας είναι το πρώτο βήμα που σηματοδοτεί την επίσημη έναρξη των συζητήσεων με την Αιγυπτιακή κυβέρνηση, σε τεχνικό επίπεδο.

Στην αναζήτηση εργατών γης ακόμα και από τη μακρινή Ινδία οδηγεί η τεράστια έλλειψη που εντοπίζεται στη χώρα μας για τις αγροτικές εργασίες.

Την επόμενη εβδομάδα η ψήφιση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών, σχετικά με τη διαδικασία μετάκλησης πολίτη τρίτης χώρας για προσωρινή απασχόληση στην αγρο

Ενεργοποιείται στις 15 Ιουνίου η πλατφόρμα για την ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για τους εργάτες γης από τρίτες χώρες, όπως έκανε γνωστό ο βουλευτής Καβάλας της ΝΔ Γιάννης Πασχαλίδης

Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας Γιάννης Πασχαλίδης θα ήθελε να ενημερώσει τους ενδιαφερόμενους επαγγελματίες αγρότες και κτηνοτρόφους ότι, όπως είχε ανακοινώσει τη προηγούμενη Πέμπτη, κατατέθηκε από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιο Λιβανό και ψηφίστηκε νομοθετική ρύθμιση, η οποία διευκολύνει τη διαδικασία πρόσκλησης μετακλητών εργατών γης από τρίτες χώρες.

Την δέσμευση του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Νότη Μηταράκη για να αυξηθούν οι θέσεις εργατών γης στην Καβάλα, απέσπασε η βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ, Τάνια Ελευθεριάδου. 

Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας Γιάννης Πασχαλίδης θα ήθελε να ενημερώσει τους παραγωγούς σπαραγγιών πως, μετά από συντονισμένες ενέργειες και συναντήσεις του με τους αρμόδιους τόσο στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης όσο και στο Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, εστάλη στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις διευκρινιστικό έγγραφο το οποίο ορίζει την αντιστοίχιση σε 1 μετακλητό εργάτη γης ανά 5 στρέμματα καλλιέργειας σπαραγγιών.

Δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ της τροπολογίας για την επίλυση του ζητήματος που είχε προκύψει με τη μετακίνηση των εργατών γης από τρίτες χώρες, λόγω των περιοριστικών μέτρων εξαιτίας του κορωνοϊού. 

Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας Γιάννης Πασχαλίδης συναντήθηκε με καλλιεργητές σπαραγγιών και επισκέφθηκε και συσκευαστήρια στη περιοχή του Νέστου, προκειμένου να ενημερώσει τους ενδιαφερόμενους για τη τροπολογία που ψηφίσθηκε τη Πέμπτη σχετικά με τους εργάτες γης τρίτων χωρών. 

Απάντηση στην ανακοίνωση του αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης, Κωστή Σιμιτσή δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας σχετικά με το διάβασμα και τα μαθηματικά (δες

Μετά από σειρά συναντήσεων που πραγματοποίησε ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας  Γιάννης Πασχαλίδης με όλους τους συναρμόδιους Υπουργούς, λύνεται το εξαιρετικής σημασίας και βαρύτητας ζήτημα που αφορά τους εργάτες γης, σύμφωνα με τον βουλευτή Καβάλας Γιάννη Πασχαλίδη. 

Τη δική του απάντηση δίνει ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης, στην ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ (δες ΕΔΩ) σχετικά με τους εργάτες γης. «Ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικός στην ανάγνωση των κειμένων και των αριθμών», αναφέρει ο Κωστής Σιμιτσής.

Τις τελευταίες ημέρες έχει ξεκινήσει ένας δημόσιος διάλογος για την ανάγκη ανοίγματος του μεθοριακού σταθμού της Νυμφαίας,ώστε να επιλυθεί το πρόβλημα της διέλευσης των εργατών γης που θέλουν να εργαστούν στην περιοχή μας και στην συνέχεια να αποτελέσει πύλη εισόδου για τους τουρίστες που θέλουμε να μας επισκεφτούν το καλοκαίρι. 

Αδικία για την περιφερειακή ενότητα Καβάλας χαρακτηρίζει η βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ Τάνια Ελευθεριάδου τον καθορισμό ανώτατου αριθμού αδειών διαμονής για εργασία πολιτών τρίτων χωρών, για τα έτη 2021 και 2022

Παραπάνω από ανήσυχοι είναι οι αγρότες της Καβάλας εξαιτίας της έλλειψης αγροτικών χεριών και ζητούν για μία ακόμα φορά λύση για την έλευση εργατών γης από άλλες χώρες, την ώρα που βλέπουν  την παραγωγή τους για μία ακόμα χρονιά να χάνεται.

Λύση στο πρόβλημα της έλλειψης εργατών γης καλούνται να δώσουν οι πρόσφυγες και μετανάστες των δομών Καβάλας, Δράμας και Σερρών με τη διαδικασία να γίνεται κατόπιν συνεννόησης των παραγωγών με τις ΜΚΟ και τους διοικητές των δομών.

 

Σύσκεψη με θέμα τους εργάτες γης πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 19 Αυγούστου 2020 στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, κ. Κώστα Αντωνιάδη. Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν οι βουλευτές Γιάννης Πασχαλίδης και Τάνια Ελευθεριάδου,

Παρακολουθώντας από πολύ κοντά το ζήτημα της ελλείψεως εργατικών χεριών στα χωράφια της Π.Ε. Καβάλας, ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας Γιάννης Πασχαλίδης θα ήθελε να ενημερώσει τους επαγγελματίες αγρότες για τις εξελίξεις στο συγκεκριμένο θέμα

Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας Γιάννης Πασχαλίδης ενημερώθηκε σήμερα το πρωί από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων πως ο Υπουργός κ. Μάκης Βορίδης ανακοίνωσε πως θα καταβάλλεται κανονικά το επίδομα ανεργίας σε όσους επιθυμούν να απασχοληθούν ως εργάτες στα χωράφια της χώρας μας.