Δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ της τροπολογίας για την επίλυση του ζητήματος που είχε προκύψει με τη μετακίνηση των εργατών γης από τρίτες χώρες, λόγω των περιοριστικών μέτρων εξαιτίας του κορωνοϊού. 

 

Συγκεκριμένα δίνεται παράταση έως τις 30 Σεπτεμβρίου, στην δυνατότητα  πολίτες τρίτων χωρών που επιθυμούν, να έλθουν και να εργαστούν στην Ελλάδα ως εργάτες γης, αφού πρώτα οι εργοδότες τους υποβάλλουν την απαραίτητη αίτηση στην αρμόδια υπηρεσία Αλλοδαπών και Μετανάστευσης.

 

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής Καβάλας Γιάννης Πασχαλίδης, οι παραγωγοί σπαραγγιών μπορούν να υποβάλλουν κατ’ εξαίρεση τη σχετική αίτηση στην αρμόδια υπηρεσία Αλλοδαπών και Μετανάστευσης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης.

 

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή του ο κ. Πασχαλίδης αναφέρει τα εξής:

 

Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας  Γιάννης Πασχαλίδης θα ήθελε να ενημερώσει τους παραγωγούς ότι η τροπολογία που κατατέθηκε, μετά από τις συντονισμένες ενέργειές του αναφορικά με το ζήτημα των εργατών γης από τρίτες χώρες, περιλαμβάνεται στο άρθρο 16 του Ν.4783/2021 (ΦΕΚ Α’38/12.3.2021) υπό τον τίτλο «Μετάκληση πολίτη τρίτης χώρας για απασχόληση σε αγροτικές εργασίες».

 

Όπως έχει ήδη ενημερώσει τους παραγωγούς σπαραγγιών κατά τις συναντήσεις που είχε μαζί τους τις προηγούμενες ημέρες, οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί μπορούν από αύριο να υποβάλουν κατ’ εξαίρεση τη σχετική αίτηση στην αρμόδια υπηρεσία Αλλοδαπών και Μετανάστευσης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης είτε με κούριερ είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου όπως προβλέπεται στη τροπολογία.

 

Όσον αφορά τους υπόλοιπους παραγωγούς, υπενθυμίζεται πως θα πρέπει πρώτα να τεθεί σε λειτουργία η διαδικτυακή πλατφόρμα, προκειμένου να υποβάλουν εκεί τις αιτήσεις τους, κάτι το οποίο θα πρέπει να τηρηθεί και από τους παραγωγούς σπαραγγιών, που εξαιρέθηκαν λόγω του επείγοντος χαρακτήρα του αιτήματος τους.

 

Ο Γιάννης Πασχαλίδης σημειώνει: «Η Κυβέρνηση μας αποδεικνύει για άλλη μια φορά τα γρήγορα αντανακλαστικά που διαθέτει, στηρίζοντας την αγροτική παραγωγή. Βρίσκομαι στη διάθεση των παραγωγών γιατί με τη συνεργασία μπορούμε να λύσουμε πολλά προβλήματα.»

 

δελτίο Τύπου