Φασίζουσα συμπεριφορά καταλογίζει στη διοίκηση του Δήμου Καβάλας καθώς και στο διοικητικό συμβούλιο του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας ο Γιάννης Εριφυλλίδης με αφορμή την απόφαση να καλέσουν σε απολογία τον καθηγητή μουσικής του ωδείου Κρίστοφερ Μπάκα για δηλώσεις που έκανε ο μουσικός σε τηλεοπτική εκπομπή. 

 

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής του ομίλου "Η Καβάλα Μπροστά" ο καθηγητής διατύπωσε στην εκπομπή που διατηρεί ο κ. Εριφυλλίδης σε τηλεοπτικό σταθμό, την άποψη ότι το Δημοτικό Ωδείο Καβάλας στην παρούσα φάση δεν διάγει την καλύτερη και πιο επιτυχημένη περίοδο της λειτουργίας του.

 

Μάλιστα χαρακτηρίζει την απόφαση αυτή ως στοχοποίηση του Κρίστοφερ Μπάκα μετά τη δήλωση του προέδρου του Δημοτικού Ωδείου Κοσμά Χαρπαντίδη ότι ο κ. Μπάκα «πολιτικοποιήθηκε, πήγε με τον Γιάννη Εριφυλλίδη, ο οποίος θα είναι υποψήφιος δήμαρχος».. 

 

Ο κ. Εριφυλλίδης χαρακτήρισε θετική τη στάση σύσσωμης της αντιπολίτευσης του δημοτικού συμβούλιου Καβάλας να καταδικάσει την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του Δημοτικού Ωδείου να καλέσει σε απολογία τον καθηγητή μουσικής. «Χαίρομαι αφάνταστα που σε σχέση με θεμελιώδη ζητήματα που άπτονται συνταγματικών ελευθεριών η καταδίκη των μεθόδων της Δημοτικής Αρχής ήταν άμεση, καθολική και χωρίς αστερίσκους», επισημαίνει ο κ. Εριφυλλίδης. 

 

 

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή του ο κ. Εριφυλλίδης αναφέρει: 

 

 

Δήλωση Γιάννη Εριφυλλίδη σχετικά με την απόπειρα κλήσης σε απολογία του μουσικού

Κρίστοφερ Μπάκα από τη διοίκηση του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας 

  

Θα ξεκινήσω από τα θετικά, τα πολύ θετικά! Η  εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής πολιτική στοχοποίηση και απόπειρα κλήσης σε απολογία του διακεκριμένου μουσικού και καθηγητή του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας, Κρίστοφερ Μπάκα, καταδικάστηκε από σύσσωμη την αντιπολίτευση, ανεξαρτήτως ιδεολογικού ή πολιτικού προσανατολισμού. Χαίρομαι αφάνταστα που σε σχέση με θεμελιώδη ζητήματα που άπτονται συνταγματικών ελευθεριών η καταδίκη των μεθόδων της Δημοτικής Αρχής ήταν άμεση, καθολική και χωρίς αστερίσκους.

 

Ωστόσο, επειδή ενεπλάκη και το όνομά μου, λόγω του ότι οι "επίμαχες δηλώσεις" του Κρίστοφερ Μπάκα έγιναν στην τηλεοπτική εκπομπή μου, δεν μπορώ να μην καταθέσω και τις δικές μου σκέψεις, ιδιαίτερα μάλιστα τώρα που έχω πλήρη εικόνα της σχετικής συζήτησης στη χθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας:

 

Ο Πρόεδρος του ΔΣ του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας, Κοσμάς Χαρπαντίδης, ζήτησε από το υπόλοιπο ΔΣ να καλέσει τον Κρίστοφερ Μπάκα σε απολογία για δηλώσεις του στην τηλεοπτική εκπομπή "Επι-σκέψεις", στις οποίες, μεταξύ πολλών άλλων, ο Κρίστοφερ Μπάκα απλώς διατύπωσε την άποψη ότι το Δημοτικό Ωδείο Καβάλας στην παρούσα φάση δεν διάγει την καλύτερη και πιο επιτυχημένη περίοδο της λειτουργίας του. 

 

Και εδώ διερωτώμαι, αρχικά, ποινικοποιείται η διατύπωση οποιασδήποτε κριτικής προς τη Διοίκηση του Δήμου Καβάλας; Γυρίζουμε σε εποχές που θεωρούσαμε όλοι ότι έχουν περάσει ανεπιστρεπτί; Με ιδιαιτέρως κομψό και κόσμιο τρόπο ο κ. Μπάκα διατύπωσε την άποψη του, με σοβαρά επιχειρήματα, χωρίς να θίξει κανέναν. Γι' αυτή του τη στάση πρέπει να τιμωρηθεί;

 

Ακόμη, όμως, πιο αλγεινή εντύπωση προκαλούν και μεγάλα ερωτήματα εγείρουν οι τοποθετήσεις του κυρίου Χαρπαντίδη και του κ. Πεφάνη (υπό την ιδιότητα του μέλους του ΔΣ του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας), οι οποίοι ενημέρωσαν το ΔΣ ότι την κλήση σε απολογία τη ζήτησε ο ίδιος ο Δήμαρχος. 

 

Και εδώ έρχεται και η κατάπτυστη άποψη που διατύπωσε ο κ. Χαρπαντίδης: άλλωστε ο κ. Μπάκα, ενημέρωσε το ΔΣ ο  Πρόεδρος, πολιτικοποιήθηκε, πήγε με τον Γιάννη Εριφυλλίδη, ο οποίος θα είναι υποψήφιος δήμαρχος…

 

Φασίζουσα νοοτροπία, λοιπόν, και φακέλωμα τύπου ΚΥΠ, που μεταφέρονται σε έναν χώρο ελεύθερης καλλιτεχνικής έκφρασης εν έτει 2021. Όποιος δεν έχει εφοδιαστεί με πιστοποιητικό πολιτικών φρονημάτων από τον Σύγχρονο Δήμο (φαντάζομαι η έκδοσή του γίνεται ηλεκτρονικά) παρακολουθείται, οι δηλώσεις του απομαγνητοφωνούνται, οι κακές παρέες του ελέγχονται και εν τέλει καλείται σε απολογία προκειμένου να συμμορφωθεί με τις άνωθεν υποδείξεις. Είμαι αηδιασμένος, όχι απλά εξοργισμένος.

 

ΥΓ. Το αν θα είμαι υποψήφιος Δήμαρχος το 2023 θα το αποφασίσω και θα το ανακοινώσω  όποτε το κρίνω εγώ. Προληπτικές πολιτικές διώξεις, όμως, φίλων μου, συνεργατών και μελών του ομίλου "Η Καβάλα Μπροστά", αλλά και οποιουδήποτε άλλου πολίτη της Καβάλας, που έχει δικαίωμα να εκφέρει ελεύθερα και χωρίς φόβο την άποψή του, θα τις συντρίψω με όλες μου τις δυνάμεις. Και χαίρομαι που στον αγώνα αυτόν δεν αισθάνομαι καθόλου μόνος.