Σε προσφυγή κατά της απόφασης της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ να παραχωρήσει 12 στρέμματα στον αγωγό ΤΑΠ,  πρόκειται να προχωρήσει η Αναστασία Ιωσηφίδου.

 

Η δημοτική σύμβουλος της παράταξης «Ανάσα για τον Δήμο» και πρώην πρόεδρος της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ μιλώντας στον KavalaNews 102,8 χαρακτήρισε την απόφαση κατάπτυστη καθώς όπως επισημαίνει, υπό τον μανδύα της μίσθωσης παραχωρεί για 25 χρόνια στον ΤΑΠ 12 στρέμματα έναντι 80 ευρώ το στρέμμα τον χρόνο.

 

Σύμφωνα με την κ. Ιωσηφίδου, ο ΤΑΠ είχε αγοράσει από ιδιώτη ένα κομμάτι ωστόσο χρειαζόταν επιπλέον έκταση για να μπορεί να έχει πρόσβαση στις εγκαταστάσεις της εταιρίας. Λόγος για τον οποίο ήρθε σε συμφωνία με τη ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ

 

Συγκεκριμένα είπε: 

 

«Η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ πήρε μία κατάπυστη απόφαση να παραχωρήσει υπό το μανδύα της μίσθωσης στον ΤΑΡ για 25 χρόνια έναντι 25 χιλιάδων ευρώ 12 στρέμματα δηλαδή κάπου 80 ευρώ το στρέμμα τον χρόνο. 

 

Ο Δήμαρχος προσπάθησε να μας τη μεταφέρει ότι είναι προς όφελος της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ και των δημοτών μας παρακάμπτοντας και το δημοτικό συμβούλιο

 

Παίρνοντας την απόφαση σαν μίσθωση δεν είναι απαραίτητο να το φέρει στο δημοτικό συμβούλιο για έγκριση». 

 

Η πρώην πρόεδρος της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ σημειώνει επίσης πως: «Εμείς ήμασταν αρνητικοί μέσα από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΗΜΦΩΛΕΙΑ. Ο ΤΑΡ προσέφυγε στα δικαστήρια επί της συγκεκριμένης έκτασης. Ζητούσε δηλαδή δίοδο με δικαστική απόφαση για να εισέρχεται στο ακίνητο ιδιοκτησίας του.

 

Σ’ εκείνο το κομμάτι ο ΤΑΡ έχει αγοράσει από ιδιώτη έκταση αλλά για να μπαίνει εκεί πρέπει να περνάει από συγκεκριμένη δίοδο. Αυτό το κομμάτι ανήκει στη ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ. Η δημοτική επιχείρηση  ήταν αρνητική και κέρδισε το δικαστήριο. 

 

Δεν κλείνει το θέμα. Έχω αποδείξει ότι εκεί που μπορώ να προσφύγω θα το κάνω. Θα προσφύγω και στην προκειμένη περίπτωση».