Συνάντηση είχαν ξανά την Δευτέρα (15/2) οι δικηγόροι-μέλη του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας για να εξετάσουν την περίπτωση του πάργκινγκ «Ροδόπη» στο κέντρο της πόλης ώστε να δοθεί προς χρήση δωρεάν στους καβαλιώτες μετά το λουκέτο. Αυτό βέβαια υπό προϋποθέσεις και προσωρινά..

 

Σκοπός είναι να δοθεί για ελεύθερη στάθμευση στους κατοίκους της Καβάλας και στους επισκέπτες

 

Οι προϋποθέσεις, είναι ότι θα η δωρεάν στάθμευση θα αφορά συγκεκριμένες ώρες της ημέρας και όχι όλο το 24ωρο, προκειμένου να μην επικρατήσει κυκλοφοριακό κομφούζιο στην πόλη. 

 

«Σκοπός μας είναι να επανέλθουμε το παλαιό καθεστώς με το συγκεκριμένο τρόπο που λειτουργούσε το πάρκινγκ. Δεν είναι κάτι εύκολο, αλλά κάναμε κάποια βήματα. Το προσεχές διάστημα θα ενημερωθούν οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων και θα πάει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο με τις αντίστοιχες εισηγήσεις, ώστε να αποφασίσουμε κατά πόσο θέλουμε και μπορούμε να λειτουργήσουμε με δωρεάν στάθμευση μέχρι να βρεθεί λύση», είπε στο KavalaNews.GR ο αντιδήμαρχος Καβάλας και δικηγόρος, Λεωνίδας Παππάς

 

«Δεν είναι κάτι απλό. Μέσα στον Μάρτιο θα έχουμε να ανακοινώσουμε περισσότερα.

 

Παράλληλα με την προσπάθεια νομοθετικής ρύθμισης του θέματος όπως σε άλλους δήμους, αλλά και της παράλληλης τροποποίησης του γενικού πολεοδομικού σχεδίου η οποία γίνεται αλλά είναι χρονοβόρα, ψάχνουμε τρόπους να εφαρμόσουμε καθεστώς δωρεάν στάθμευσης υπό συγκεκριμένες αυστήρες διατυπώσεις όπως προβλέπεται, μέχρι να λυθεί το ζήτημα. Άρα μιλάμε για μία προωρινή λύση», τονίζει ο κ. Παππας.