Με αυξημένα μέτρα πρόληψης ανέβασαν ρολά από την Δευτέρα (1/2)  τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ στις περιοχές που ανήκουν στο Επίπεδο Επιτήρησης (κίτρινο), προσφέροντας και πάλι τα παιχνίδια της εταιρείας και διευκολύνοντας το κοινό στην πληρωμή λογαριασμών.

 

Τα καταστήματα ΟΠΑΠ (πλην OPAP Play) στις «κίτρινες» περιοχές είναι ανοιχτά καθημερινά έως τις 20:00, εξυπηρετώντας μόνο όρθιους πελάτες και εφαρμόζοντας όλους τους κανόνες λειτουργίας που ανακοινώθηκαν από τις αρμόδιες αρχές.

 

Με τον κωδικό 2 στο SMS 13033 από σήμερα οι πολίτες θα μπορούν να επισκέπτονται πρακτορεία ΟΠΑΠ.

 

Μέτρα πρόληψης και υγιεινής στα καταστήματα ΟΠΑΠ

 

Η υποχρεωτική χρήση μάσκας από όλους, η τήρηση αποστάσεων, η είσοδος συγκεκριμένου αριθμού ατόμων σε κάθε κατάστημα με βάση τα τετραγωνικά του και οι ανέπαφες συναλλαγές είναι μερικά από τα μέτρα προστασίας κατά του Covid19 που πρέπει να τηρούνται στο δίκτυο του ΟΠΑΠ.

 

Συγκεκριμένα, σε όλα τα πρακτορεία ΟΠΑΠ πρέπει νατηρούνται τα παρακάτω μέτρα

 

- Καθαρισμός καταστήματος: Υποχρεωτική απολύμανση από εξουσιοδοτημένο συνεργείο σε όλα τα Καταστήματα ΟΠΑΠ

 

- Μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός πελατών: Ο αριθμός που προκύπτει από την αναλογία ενός (1) πελάτη ανά 25 τ.μ. στον κύριο χώρο του Καταστήματος

 

- Υποχρεωτική χρήση μάσκας από όλο το προσωπικό του καταστήματος

 

- Τουλάχιστον 1,5 μέτρο απόσταση μεταξύ των ατόμων στον εσωτερικό χώρο

 

- Τουλάχιστον 2 μέτρα απόσταση μεταξύ των ατόμων στην αναμονή για το ταμείο

 

- Αντί για μετρητά, προτιμάμε τις ανέπαφες συναλλαγές

 

- Τοποθέτηση διαχωριστικών πετασμάτων μεταξύ των θέσεων των παικτών στα τερματικά αυτόνομης χρήσης opapbet

 

- Ωράριο λειτουργίας: Ανοικτά έως τις 20:00

 

Τα πρακτορεία ΟΠΑΠ διαθέτουν αντισηπτικό χεριών στην είσοδο του καταστήματος, στους πάγκους και σε εμφανή σημεία σε όλους τους χώρους. Όλες οι επιφάνειες των κοινόχρηστων χώρων και ο εξοπλισμός (τερματικά αυτόνομης χρήσης opapbet, τερματικά POS, στυλό, πάγκοι),  απολυμαίνονται τακτικά, ενώ οι χώροι αερίζονται επαρκώς, σύμφωνα με τις σχετικές οδηγίες.