Στην αναζήτηση μίας ενδιάμεσης λύσης ώστε να λειτουργήσει ξανά το πάρκινγκ "Ροδόπη" στο κέντρο της Καβάλας, το οποίο σφραγίστηκε τις προηγούμενες ημέρες βρίσκεται ο Δήμος Καβάλας. 

 

Το κλείσιμο του παραπάνω χώρου στάθμευσης αναμένεται να δημιουργήσει κυκλοφοριακό πρόβλημα στο κέντρο της πόλης, ειδικά μετά την άρση του lockdown.

 

Ο δήμαρχος Καβάλας είπε πως εξετάζεται ένα σενάριο για ενδιάμεση κατάσταση, χωρίς να ανοίξει όμως τα χαρτιά του και σημείωσε ότι "γίνονται κινήσεις για να μην φτάσουμε στα τρία χρόνια που απαιτούνται για να αλλάξει το σχέδιο πόλης".

 

"Ο Δήμος Καβάλας ανέθεσε στον καθηγητή πολεοδομίας και χωροταξίας του Μετσόβειου Δημήτρη Μέλισσα την μελέτη ώστε να κάνουμε σημειακή αλλαγή στο σχέδιο πόλης και να συμπληρώσουμε στο σχέδιο ένα υπαίθριο πάργκινκ και να τακτοποιηθεί το θέμα. Τα πολεοδομικά σχέδια και οι αλλαγές χρήσης γης δεν γίνονται από τη μία μέρα στην άλλη. Πρέπει να πάει στο Υπ. Περιβάλλοντος και στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Η διαδικασία κρατάει έως και τρία χρόνια. Τα πράγματα είναι αυστηρά. Πρέπει να γίνει περιβαλλοντική μελέτη", είπε κατά στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Δευτέρας (18/1) ο Θόδωρος Μουριάδης.

 

Επίσης ανάμεσα στα πάρκινγκ που "κινδυνεύουν" είναι αυτό της μονής Λαζαριστών απέναντι από την Δημοτική Βιβλιοθήκη.

 

"Πρέπει να δημιουργήσουμε θέσεις πάρκινγκ. Οι χώροι είναι περιορισμένοι. Δεν μπορούμε να γκρεμίσουμε την πόλη. Έχουμε την αμέριστη βοήθεια των τριών κυνερνητικών βουλευτών", είπε ο κ. Μουριάδης.

 

"Προς τους συναδέλφους του δημοτικού συμβουλίου ας κρατήσουμε χαμηλούς τόνους για το ποιος φταίει. Θα έχει άσχημο αντίκτυπο", σχολίασε ο δήμαρχος Καβάλας.

 

"Με την ίδια δικαιολογία σφράγισαν δύο πάρκινγκ στην Κρήτη και σε άλλες περιοχές. Στη Νέα Ιωνία ο Δήμος άφησε ελεύθερο το πάρκινγκ, ο Σύνδεσμος Ιδιοτκητών Χώρων Στάθμευσης πήγε στο ΣτΕ και δικαιώθηκε. Σε όλους τους Δήμους και Υπηρεσίες υπήρχε αυτή η αντιμετώπιση. Αυτό που κάνουμε σήμερα, να παρελθοντολογούμε δεν έχει νόημα.

 

Θα βρεθεί λύση. Το πρόβλημα δεν είναι η "Ροδόπη". Κοιτάξαμε αν η Περιφέρεια και Αποκεντρωμένη μπορούσαν να δώσουν μία αναστολή της απόφαση για την σφράγιση του πάρκινγκ και κοιτάξαμε πως θα πάρουμε παράταση. Η Αποκεντρωμένη απάντησε ότι δεν έχει αρμοδιότητα. Κάναμε αίτηση αναστολής στο διοικητικό δικαστήριο όπου δεν έγινε δεκτή", επεσήμανε. 

 

"Μπορούμε να αφήσουμε ελεύθερο και το δικό μας πάρκινγκ με ειδική σήμανση; Μας απασχόλησε αυτή η λύση όταν ήρθε το εξώδικο. Η άποψη της νομικής υπηρεσίας του Δήμου είναι ότι είναι δύσκολο, αλλά όχι αδύνατο να γίνει. Θα οριστεί για αρχή μια επιτροπή νομικών", τόνισε ο δήμαρχος Καβάλας.