Την Δευτέρα (18/1) ανοίγει πάλι το λιανεμπόριο σε όλη τη χώρα, ενώ θα λειτουργήσουν ξανά κομμωτήρια, κουρεία, κέντρα αισθητικής, υπηρεσίες διαιτολογικών μονάδων, υπηρεσιών φροντίδας και υγιεινής, καθώς και τα ΚΤΕΟ (δες ΕΔΩ).   

 

Το σύνολο των εργαζομένων που επανέρχονται στην εργασία είναι περίπου 140.000 και για τους πελάτες η μετακίνηση θα γίνεται με αποστολή SMS στο 13033 με την επιλογή 2 «Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ)», ή με το έντυπο-βεβαίωση κίνησης, ή με χειρόγραφη βεβαίωση κίνησης.   

 

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας Βασίλης Λεμονίδης εξέφρασε την  ικανοποίησή του για το άνοιγμα του λιανεμπορίου (δες ΕΔΩ). 

 

Οι εκπρόσωποι των εμπόρων, μόλις ανακοινώθηκαν τα μέτρα, δήλωσαν ότι η επαναφορά του λιανεμπορίου σε λειτουργία χωρίς ραντεβού, σε συνδυασμό με τις χειμερινές τακτικές εκπτώσεις, δίνει ανάσα και μία ακόμα ευκαιρία, ώστε να αποφευχθεί ένα εαρινό κύμα λουκέτων και συνακόλουθα, απωλειών σημαντικού αριθμού θέσεων εργασίας, ενώ υπογράμμισαν ότι είναι αποφασισμένοι να τηρήσουν υποδειγματικά τους νέους κανόνες. 

 

Επίσης αναρτήθηκε και το ωράριο των καταστημάτων στην αγορά της Καβάλας. «Στηρίζουμε τις μικρές επιχειρήσεις στην πόλη μας !!! Σήμερα έχουμε έναν ακόμη λόγο. Εκεί είμαστε πραγματικά ασφαλείς !!! Σας ευχαριστούμε», αναφέρουν οι έμποροι της πόλης στο μήνυμα τους.

 

Το ωράριο: