Καμία συζήτηση δεν θα γίνει αυτή την εβδομάδα από την επιτροπή του υπουργείου Υγείας το θέμα για το άνοιγμα των σχολείων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, Γυμνάσια και Λύκεια δήλωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως. 

 

Η υπουργός τόνισε ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα να ανοίξουν τα λύκεια μόνο για τη Γ' Λυκείου καθώς αυτό έχει τεράστια πρακτικά προβλήματα ως προς το διδακτικό προσωπικό.

 

Πρόσθεσε δε, κατά την παρουσίαση του νομοσχεδίου με τις αλλαγές στην εκπαίδευση, ότι σχετικά με τα τεστ που έχουν γίνει μέχρι στιγμής σε εκπαιδευτικούς, τα μηνύματα είναι θετικά, καθώς «δεν υπάρχει σχεδόν κανένα κρούσμα».

 

Στην παρουσίαση για την πανεπιστημιακή αστυνομία και τις αλλαγές στην εισαγωγή στα ΑΕΙ, παρών ήταν μέσω τηλεδιάσκεψης και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.   «Το νομοσχέδιο εισάγει αλλαγές που στοχεύουν στο να αντιμετωπίσουν χρόνιες παθογένειες του συστήματος και βρίσκονται στον πυρήνα των προεκλογικών δεσμεύσεων της Νέας Δημοκρατίας», ανέφερε η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.   

 

Οι τρεις βασικές αλλαγές επιφέρει το νομοσχέδιο των υπουργείων Παιδείας και Προστασίας του Πολίτη, όσον αφορά στην εισαγωγή των υποψηφίων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση:   

 

- Καθιέρωση ελάχιστης βάσης εισαγωγής στα πανεπιστημιακά τμήματα, όχι με απόλυτο αριθμό (πχ. 10), αλλά ορισμένη από το κάθε τμήμα

 

-περιορισμός του αριθμού των επιλογών του μηχανογραφικού

 

-συμπλήρωσή του σε δύο φάσεις και μηχανογραφικό για την εισαγωγή στα δημόσια ΙΕΚ, με βάση το απολυτήριο.