Τρεις θάνατοι ασθενών με κορωνοϊό σε δύο μέρες σημειώθηκαν στο νοσοκομείο Καβάλας. Μειώθηκαν τα νούμερα ασθενών που νοσηλεύονται στην κορωνοκλινική του αλλά και στις κλίνες ΜΕΘ-covid. 

 

Η κατανομή σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου μέχρι το πρωί της Πέμπτης 7/1: 

 

Δήμος Καβάλας 19

 

Δήμος Παγγαίου 6 

 

Δήμος Νέστου 6

 

Δήμος Θάσου 3 

 

Επίσης 2 ασθενείς είναι από το νομό Ξάνθης και ένας από το νομό Σερρών.

 

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες τις τελευταίες ώρες στο νοσοκομείο Καβάλας έγιναν επιπλέον τουλάχιστον τρεις εισαγωγές από το νησί της Θάσου. 

 

Στην ΜΕΘ-covid του νοσοκομείου νοσηλεύονται 6 άτομα στο σύνολο 12 κλινών. 

 

«Έχουν βελτιωθεί τα πράγματα και ελπίζουμε να μην έρθει το τρίτο κύμα. Ας ελπίσουμε να μην έχουμε έξαρση μετά το διάστημα των εορτών», είπε στον KavalaNews.GR ο διοικητής του νοσοκομείου Καβάλας, Ντίνος Κλειτσιώτης.  

 

Οι ειδικά διαμορφωμένες για κορωνοϊό κλινικές του νοσοκομείου θα παραμείνουν σε περίπτωση που υπάρξει έξαρση. Οι δύο έχουν κλείσει, αλλά ο σχεδιασμός παραμένει.

 

Παράλληλα τις επόμενες ημέρες το νοσοκομείο αναμένεται να ενισχυθεί με ιατρονοσηλευτικό προσωπικό

 

«Μέσα στις πρώτες ημέρες του Ιανουαρίου κάναμε μία νέα πρόσληψη παθολόγου και περιμένουμε εντός των ημερών τρεις γιατρούς με βάση την περσυνή προκήρυξη. Ακόμα, περιμένουμε ακόμα οκτώ νοσηλευτές», είπε ο κ. Κλειτσιώτης. 

 

Επίσης την Παρασκευή (8/1) θα ξεκινήσουν στο νοσοκομείο οι εμβολιασμοί (δες ΕΔΩ) ενώ σήμερα κατέφτασε η πρώτη παρτίδα των εμβολίων (δες ΕΔΩ).