Με την παρουσία πιστών τελέστηκε ο εορτασμός των Θεοφανείων στους ναούς όλης της χώρας, παρά το lockdown για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊου. Παρουσία της Αστυνομίας στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στην Καβάλα προσήλθαν και προσπάθησαν να τηρήσουν τα μέτρα (δες ΕΔΩ).

 

Η Εκκλησία έκανε ένα βήμα πίσω ως προς τους αγιασμούς των υδάτων, ωστόσο δεν άλλαξε η θέση για ανοιχτούς ναούς.

 

Σε δηλώσεις του ο μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου Στέφανος είπε πως: «Εύχομαι να επικρατήσει στον τόπο μας ενότητα, συγκράτηση. Μπορεί στο μέλλον να μας κατακρίνουν αυστηρά. Πρέπει να υπακούμε σε όλους αυτούς που είναι υπεύθυνοι για την υγεία και θυσιάζουν τον εαυτό τους στον τομέα αυτό». 

 

«Νομίζουν ότι εμείς δεν ενδιαφερόμαστε για την υγεία»

 

O μητροπολίτης ΦΝΘ κληθείς να σχολιάσει τους επικριτές της απόφασης για ανοιχτές εκκλησίες ανήμερα των Θεοφανείων, παρά τις αποφάσεις της κυβέρνησης, είπε: 

 

«Δεν είναι τίποτα κλειστό. Οι δρόμοι είναι ανοιχτοί και οι άνθρωποι κινούνται. Αν κατευθυνθείτε στην παραλία θα διαπιστώσετε τι είναι κλειστό και τι ανοιχτό». 

 

Για το «αντάρτικο» της Εκκλησίας σχολίασε: «Αντάρτες υπήρχαν το 1940 και ’44. Οι εκφράσεις αυτές είναι εντελώς λανθασμένες». 

 

Δείτε το Βίντεο: