Στα καλύτερα μπαρ της Ελλάδας για το 2020 με βαθμολογία 15,5/20 και με το βραβείο του ενός Shaker κατατάσσει το 180 degrees sun & lounge στην Καβάλα το Αθηνόραμα Bar Awards 2020 ένας διαγωνισμός που έχει γίνει πλέον θεσμός και βραβεύει τα καλύτερα bars όλη τη χώρα. 

 

Όπως αναφέρει στη σχετική παρουσίαση το Αθηνόραμα «Στον κεντρικό δρόμο της Καβάλας δεν γίνεται να μην σου τραβήξει το βλέμμα το επιβλητικό και πολύ κομψό bar restaurant. To 180 degrees αποτελεί το σημείο συνάντησης της πόλης, για όποιον θέλει να απολαύσει καλά cocktails, συνδυασμένα με συνθέσεις υψηλής γαστρονομίας. Πίσω από την μπάρα βρίσκεται ο γνωστός και βραβευμένος bartender Τάσος Γιέχος. Στις προτάσεις του ξεχωρίζουν οι παραλλαγές σε κλασικά συνταγές.

 

«Έρχεται η ώρα που η δουλειά ανταμείβεται»

 

σχολιάζει σχετικά ο Δημήτρης Δανιήλ ένας από τους ιδιοκτήτες του γνωστού σε όλους 180ο.

 

Ο θεσμός

 

Το «αθηνόραμα Bar Awards» από τον πρώτο χρόνο της παρουσίας του κέρδισε την εκτίμηση όλων όσων κινούνται στο χώρο των bars και του alcohol αλλά και όλων όσων ασχολούνται με τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που σχετίζονται με αυτά. Πριν από πέντε  χρόνια μιλήσαμε για την πρόθεσή μας να δημιουργήσουμε ένα νέο θεσμό που θα αναδεικνύει την ποιότητα σε αυτή την κατηγορία χώρων ψυχαγωγίας.

 

Σήμερα μπορούμε να πούμε μετά βεβαιότητας ότι η πρόθεση έγινε πράξη, ότι ο θεσμός είναι γεγονός και ότι στηρίζεται στη σοβαρότητα με την οποία προσεγγίσαμε το θέμα, αλλά κυρίως στην εκτίμηση και την συμπαράσταση των ανθρώπων του metier.

 

Η προϊστορία είναι απλή. Παρακολουθώντας στενά εδώ και χρόνια και καταγράφοντας στις έντυπες και ηλεκτρονικές σελίδες του την εξέλιξη του χώρου των μπαρ, το αθηνόραμα, ο μοναδικός οδηγός πόλης για την έξοδο και την ψυχαγωγία, έκρινε πως υπάρχουν σήμερα οι προϋποθέσεις για τη δημιουργία ενός σοβαρού και αξιόπιστου θεσμού αξιολόγησης, βαθμολόγησης και τελικά βράβευσης των καλύτερων επιχειρήσεων του χώρου. Οι εξειδικευμένοι συντάκτες του, γνωρίζουν κάθε μπαρ της πόλης, τα θετικά και τα αρνητικά του, τις επιτυχίες του, την εξειδίκευσή του, τη διαφορετικότητά του, τους ανθρώπους του και τις δεξιότητές τους.

 

Με αυτήν τη γνώση αλλά και με τη συνεργασία καταξιωμένων και βραβευμένων bartenders δημιουργείται κάθε χρόνο η λίστα των υποψηφιοτήτων για την τελική δοκιμασία. Τα bars τα οποία επιλέγονται, αξιολογούνται και αυτά που καλύπτουν τις ποιοτικές προϋποθέσεις, βραβεύονται. Εκτός από τα bars της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, στο μικροσκόπιο της επιτροπής εδώ και δύο χρόνια, μπαίνουν και τα bars των περισσοτέρων περιοχών της περιφέρειας και με αυτό τον τρόπο τα Bar Awards καλύπτουν πλέον σχεδόν όλη την Ελλάδα. Και αν σε κάποια πόλη που ξεχάσαμε υπάρχει κάτι ενδιαφέρον, την άλλη χρονιά θα βρεθούμε και εκεί...

 

Τα bars που βραβεύτηκαν φέτος ανακοινώθηκαν στην τελετή απονομής των «αθηνόραμα Bar Awards», η οποία φέτος λόγω των συνθηκών πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2020