γράφει ο 

Δημήτρης Λυμπεράκης

 

Ανοιχτή επιστολή προς το δήμαρχο και τη διοίκηση του δήμου Παγγαίου

 

Μου έλαχε να γεννηθώ σ αυτήν τη γωνιά γης.. στου Παγγαίου τα μέρη. Εδώ δραστηριοποιήθηκα πολιτικά και αυτοδιοικητικά, εδώ κατανόησα τη «βαρύτητα» της πολιτικάντικης υπόσχεσης και τη «δέσμευση» της ψήφου των συμπολιτών μου με όσα κι όλα τα «μέσα». 

 

Έζησα τη Τσοβολική ευωχία στην αυτοδιοίκηση που έδωσε τη θέση της στον σοσιαλιστικό μεταρεαλισμό κι αυτή με τη σειρά της στον άκρατο νεοφιλελευθερισμό, που δε δίστασε να χαιδέψει τα εθνικιστικά ένστικτα των δημοτών και να πραγματοποιήσει μία νέα «κάθοδο των μυρίων» εις Αθήνας και Θεσσαλονίκη για να αυτοπροβληθεί ως γνήσιος κληρονόμος της Μακεδονικής καθαρότητας ημών των Παγγαιοριτών. 

 

Δε το λες και λίγο να αυτοπροσδιορίζεσαι ως αμόλυντος κι άφθαρτος… κι ας έχεις προεκλογικά επιδοθεί σε μία λαικιστική (εδώ βάζεις όποιο περιεχόμενο θέλεις)προσπάθεια συλλογής ψήφων. … κι ας έχεις συνειδητοποιήσει ότι ο τρόπος με τον οποίο πολιτεύεσαι είναι άκρως επιβλαβής για την ίδια τη δημοκρατία, διότι εθίζεις τους συμπολίτες σου σε κοντόθωρες, πολιτικά, πρακτικές του πρόσκαιρου εκλογικού κέρδους, που σου δίνει λάμψη και γκλαμουριά αλλά δημιουργεί ένα αυτοδιοικητικό μοντέλο που , μελλοντικά, θα στηρίζεται σε υποσχεσιολογία και «εξαρτήσεις».

 

Κι άντε, εντάξει, κέρδισες! Κι έρχεται η ώρα της εφαρμογής και υλοποίησης των υποσχέσεων και της καλλιέργειας των ελπίδων του αυτοδιοικητικού κοινού σου.

 

Απολαμβάνοντας τη μοναξιά της κορυφής και της ισχυρής αυτοδυναμίας που απέσπασες παραχώνεις γρήγορα γρήγορα ρούχα και όπλα που χρησιμοποίησες στον «ανένδοτο» αγώνα στον οποίο πολλούς παρέσυρες και με ύφος, που δεν αρμόζει σε αιρετούς από τη λαική βάση επιδίδεσαι σε αποφάσεις και ενέργειες που αποπνέουν μία οσμή εγωισμού και διεκδίκησης του αλάθητου. 

 

Δεν είμαι από εκείνους που ισοπεδώνουν τα σωστά πεπραγμένα της διοίκησης του δήμου, ασχέτως της ιδεολογικής και πολιτικής διαφωνίας μου μαζί της.

 

Δε μπορώ, όμως, να συμπλεύσω σε πανηγυρισμούς και επιφωνήματα χαράς για την πλήρη, εδώ και χρόνια, αδιαφορία σου για την ιστορική, πολιτισμική και περιβαλλοντική ανάδειξη του διαμαντιού που έχεις στα χέρια σου και λέγεται Παγγαίο. Την απομείωση της προβολής των παραδοσιακών χωριών του δήμου μας, την εγκατάλειψη, εδώ και πολλά χρόνια, των Λουτρών των Ελευθερών ( ξέρω, ξέρω, ανήκουν στην Περιφέρεια, αλλά κι εσύ δε βλέπω, πέρα από ένα ψήφισμα, να στέκεσαι απέναντι στην εγκατάλειψή τους με κάθε τρόπο..) Την ερείπωση του παραδοσιακού οικισμού του Πραβιού που χάσκει κουφάρι πληρώνοντας λάθη και παραλείψεις προηγουμένων, βεβαίως βεβαίως, διοικήσεων του δήμου αλλά και της τωρινής διοίκησης.

 

Δεν τρελαίνομαι για την ανάληψη πρωτοβουλίας σου να παρέχεις στα σχολεία του δήμου tablets, διότι θεωρώ ότι άργησες κι ότι το ποσόν που δαπανάς είναι ελάχιστο μπροστά σ αυτό που εξοικονομείς από τη δαπάνη χορήγησης πετρελαίου στα σχολεία. Δε λησμονώ, άλλωστε, ότι αυτά τα χρήματα για τα σχολεία έρχονται από το κράτος κι εσύ απλώς τα διαχειρίζεσαι.

 

Δε συμμερίζομαι τη «φωταγωγημένη» και αρκούντως προβεβλημένη κίνησή σου να συγκεντρώσεις τρόφιμα, μαζί με την «Αρωγή» και τη «Δράση Παγγαίου Υποστηρίζω» για του αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας. Δε διαφημίζεις τέτοιες ενέργειες φίλε μου καλέ. Τις κάνεις αθόρυβα, ενισχύοντας τη δράση των εθελοντικών ομάδων που δραστηριοποιούνται εδώ και πολλά χρόνια σε τέτοιες πρωτοβουλίες.

 

Δεν αφήνεις το κέντρο του Πραβιού για 6 και πλέον μήνες άσκαφτο και βρώμικο. Φροντίζεις να έχεις απαλλάξει τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων από τέτοια ταλαιπωρία, οι οποίοι έχουν ν αντιμετωπίσουν την τρομακτική οικονομική κρίση που τους έχει προκαλέσει η πανδημία.

 

Κι αν ειλικρινά θέλεις να κάνεις κοινωφελή άσκηση πολιτικής ΜΕΙΩΣΕ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ  που εντελώς αδικαιολόγητα αύξησες κατά 60% τον Αύγουστο του 2019. Σου το έχει ζητήσει από το Νοέμβριο ο Εμπορικός Σύλλογος, στον οποίο και απαξίωσες να απαντήσεις. Το συζητούν όλοι οι καλοκαιρινοί επισκέπτες του δήμου, ότι αποτελεί ο δήμος Παγγαίου έναν από τους πιο ακριβούς δήμους.

 

Γι αυτό σου λέω Φίλιππε από τη Μακεδονία και σε σας συντρόφια της διοίκησης του δήμου Παγγαίου! Γνώρισμα του πολιτικού ανδρός που ασκεί χρηστή διοίκηση είναι να αναιρεί τις λανθασμένες αποφάσεις του και να παίρνει άλλες με γνώμονα το συλλογικό συμφέρον. ΜΕΙΩΣΤΕ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ δείχνοντας την κοινωνική ευαισθησία σας αυτές τις δύσκολες μέρες για όλους

 

Με εκτίμηση

Λυμπεράκης  Δημήτρης

Δημότης Παγγαίου- Περιφερειακός Σύμβουλος Καβάλας