Σε ένα χρόνο περίπου από σήμερα υπολογίζεται ότι θα ξεκινήσει η αντικατάσταση των παλαιών υδρομέτρων από την ΔΕΥΑ Καβάλας, καθώς και η αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης.  

 

Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για δύο σημαντικά έργα που ανακοινώθηκαν για την ΔΕΥΑΚ από τον Υπουργό Άμυνας και βουλευτή Καβάλας, Νίκο Παναγιωτόπουλο (δες ΕΔΩ).

 

- Για την αντικατάσταση νέων "έξυπνων" υδρόμετρων 3 εκατ. ευρώ 

 

- Για την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης Καβάλας προϋπολογισμού 14 εκ. ευρώ. 

 

Με τα παραπάνω έργα, εκσυγχρονίζεται ο εξοπλισμός της ΔΕΥΑΚ, καθώς ενισχύεται με 10.000 υδρόμετρα τελευταίας τεχνολογίας, ενώ παράλληλα, ολοκληρώνεται το δίκτυο ύδρευσης της Πόλης της Καβάλας, συμπεριλαμβανομένου και της περιοχής του Περιγιαλίου.
 

"Το πρώτο τετράμηνο του 2021 θα γίνει η δημοπράτηση του έργου για τα υδρόμετρα. Θα βγει ανάδοχος και πιθανόν μέχρι το τέλος του 2021 θα ξεκινήσει το έργο. Με τα ψηφιακα υδρομετρα η ΔΕΥΑΚ θα σταματήσει να στέλνει καταμετρητές. Για παράδειγμα με το νέο υδρόμετρο στο Βουνοχώρι θα έχουμε εικόνα στο control room", είπε στο KavalaNews.GR ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Καβάλας, Απόστολος Χρόνης
 

Για το νέο δίκτυο ύδρευσης της Καβάλας ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ σημείωσε: "Ξεκινάει από τη Νεάπολη (Δέπος) και θα φτάσει μέχρι το Περιγιάλι. Θα αντικατασταθεί ότι δεν έχει αντικατασταθεί μέχρι σήμερα. Θα γίνει νέο δίκτυο. Για το εμβληματικό έργο αυτό έργο θεωρώ ότι μέχρι τέλος του έτους θα ξεκινήσει. Η Κηπούπολη θα ξεκινήσει από τον Ιανουάριο. Αύριο στο διοικητικό συμβούλιο θα περάσουμε για να γίνει προκήρυξη για τον Αμυγδαλεώνα και συνεχίζουμε με Πολύστυλο, Δάτο, Ζυγός κλπ.