Συνελήφθησαν 2 αλλοδαποί για διακίνηση ναρκωτικών και παράβαση του νόμου περί όπλων. Ένας από τους δράστες διώκεται επίσης με Ερυθρά Αγγελία Διεθνών Αναζητήσεων της Interpol. Κατασχέθηκαν 248,8 γραμμάρια κοκαΐνης, ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, 1 πιστόλι, 27 φυσίγγια και χρηματικό ποσό.

 

Συνελήφθησαν χθες (8-12-2020) το πρωί, σε οικισμό στο νομό Ημαθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας και του Τμήματος Ασφάλειας Αλεξάνδρειας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ημαθίας, δύο (2) αλλοδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακίνηση ναρκωτικών, παράβαση του νόμου περί όπλων και κλοπή.

 

Ειδικότερα, έπειτα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων αναφορικά με τη δραστηριοποίηση του ενός αλλοδαπού στη διακίνηση ναρκωτικών στους νομούς Ημαθίας και Θεσσαλονίκης, οι παραπάνω αστυνομικοί πραγματοποίησαν συντονισμένη επιχείρηση.

 

Στο πλαίσιο αυτής εντόπισαν τους δύο δράστες σε χώρους της οικίας όπου διέμεναν και κατά την έρευνα που πραγματοποιήθηκε, με τη συνδρομή αστυνομικών σκύλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

 

  • Επιμελώς κρυμμένα στο υπόγειο του σπιτιού, 1 πιστόλι, 27 φυσίγγια και 1 συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους 11,3 γραμμαρίων.

 

  • Σε εξωτερικό αποθηκευτικό χώρο, 4 νάιλον συσκευασίες με κοκαΐνη, συνολικού βάρους 248,8 γραμμαρίων.

 

  • Σε διάφορα μέρη του σπιτιού, το χρηματικό ποσό των 14.200 ευρώ και 5 κινητά τηλέφωνα.

 

Από την περαιτέρω έρευνα εξακριβώθηκε ότι το παραπάνω πιστόλι είχε κλαπεί την 22-2-2020 από αστυνομικό στη Θεσσαλονίκη.

 

Επιπλέον, προέκυψε ότι ένας από τους δράστες διώκεται με Ερυθρά Αγγελία Διεθνών Αναζητήσεων της Interpol Αλβανίας, για τα αδικήματα της παραγωγής και πώλησης ναρκωτικών ουσιών, της δομημένης εγκληματικής ομάδας, της διάπραξης αδικημάτων από δομημένες εγκληματικές ομάδες και της απόδρασης από χώρο κράτησης.

 

Κατασχέθηκαν οι παραπάνω ποσότητες κοκαΐνης και ακατέργαστης κάνναβης, το πιστόλι, τα φυσίγγια, το χρηματικό ποσό και τα κινητά τηλέφωνα.

 

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.