Τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα προστασίας (μάσκες, αποστάσεις) μέλη εργατικών σωματείων της Καβάλας, προχώρησαν σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.

 

Στo πλαίσιo της απεργίας σήμερα (26/11)το σωματείο εμποροϋπαλλήλων προκήρυξε τετράωρη στάση εργασίας και θα με έκανε συμβολική κινητοποίηση μαζί με το σωματείο συνταξιούχων Ι.Κ.Α. μπροστά απο γνωστές αλυσίδες τροφίμων στη δημοτική αγορά και στο εργατικό κέντρο. Τα σωματεία οικοδομών και επισιτισμού τουρισμού έκανε συμβολική κινητοποίηση στον ΟΑΕΔ.

 

Μεταξύ των λόγων που αντιδρουν οι εργαζόμενοι είναι ότι: "παρά τα χιλιάδες επιβεβαιωμένα κρούσματα καθημερινά:

 

►δεν γίνονται μαζικά δωρεάν τεστ στον πληθυσμό,

 

►δεν πάρθηκε κανένα ουσιαστικό μέτρο για την ενίσχυση του Δημοσίου Συστήματος Υγείας, αντίθετα μετατρέπονται τα νοσοκομεία μιας νόσου.

 

►δεν γίνονται έλεγχοι από τις αρμόδιες υπηρεσίες για το αν τηρούνται τα μέτρα προστασίας στους χώρους εργασίας.

 

Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση αντιμετωπίζοντας την πανδημία ως μια χρυσή ευκαιρία για να εφαρμόσει νέα αντιδραστικά μέτρα, ετοιμάζεται να περάσει στην κυριολεξία τις ανατροπές του αιώνα, με στόχο να πληρώσουμε τη νέα κρίση. Ετοιμάζεται να φέρει νομοσχέδιο που:

 

►Θα καταργεί το 8ωρο και θα επιβάλλει 10ωρα παντού και μάλιστα απλήρωτα για τις δύο επιπλέον ώρες. Το δικαίωμα αυτό θα είναι διευθυντικό, θα υλοποιείται μονομερώς και χωρίς δυνατότητα του εργαζόμενου να αρνηθεί, καταργώντας το ωράριο στην πράξη.

 

►Θα καταργεί την Κυριακάτικη Αργία.

 

►Θα ποινικοποιεί τη συνδικαλιστική δράση και θα απαγορεύει την απεργία".