Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης του Δήμου Καβάλας, Χρήστος Ποτόλιας καυτηριάζει το θέμα της διαχείρισης της πανδημίας από την διοίκηση, λέγοντας ότι «οι παρατάξεις θεώρησαν ότι το Δημοτικό Συμβούλιο δεν πρέπει να συζητήσει για πρωτοβουλίες που πρέπει να λάβει για την κρίσιμη και έκτακτη κατάσταση που βιώνουν οι συνδημότες μας»

 

Αναλυτικά:

 

«Οι δυο «ΠΡΩΤΕΣ» παρατάξεις κατά σειρά εκλογής στο Δημοτικό Συμβούλιο («Ανάσα για το Δήμο», «Τόπος της ζωής μας»), μαζί με τη διοίκηση, παρόλη την κρίσιμη κατάσταση σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας, που «χτύπησε» και τη δική μας πόρτα και με θανάτους πλέον, κατάσταση την οποία αναγνώρισε το σύνολο των επικεφαλής των παρατάξεων, θεώρησαν ότι το Δημοτικό Συμβούλιο δεν πρέπει να συζητήσει για πρωτοβουλίες που πρέπει να λάβει για την κρίσιμη και έκτακτη κατάσταση που βιώνουν οι συνδημότες μας.

 

Οι εργαζόμενοι, οι μικροεπαγγελματίες, οι συνταξιούχοι πρέπει να βγάλουν τα συμπεράσματά τους και να διεξάγουν αυτόν τον πόλεμο με την οργάνωση των διεκδικήσεων τους, βάζοντας στο επίκεντρο τις ανάγκες τους.

 

Καμία εμπιστοσύνη σε δυνάμεις που συντάσσονται με ψυχή και σώμα με την κυβερνητική πολιτική για τη διαχείριση της πανδημίας  που αποθεώνει την ατομική ευθύνη για να κρύψει την δική της ανευθυνότητα, πολιτική που σήμερα καταρρέει με κρότο, με πάταγο.

 

Δε δέχτηκαν να αναλάβει ο κάθε δημοτικός σύμβουλος, συνολικά το Δημοτικό συμβούλιο, ο Δήμαρχος, την «ατομική ευθύνη», να αγωνισθούμε, να διεκδικήσουμε από το κεντρικό κράτος, από την κυβέρνηση να πράξει τα δέοντα. Δε δέχτηκαν να συζητηθεί η «ατομική ευθύνη» που έχει και ο κ. πρωθυπουργός αλλά και τα μέλη της κυβέρνησης που δεν παίρνουν τα αναγκαία μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας, για την εξασφάλιση της υγείας του λαού. Γνωρίζουν πολύ καλά τι πρέπει να πράξουν σε αυτή την κατεύθυνση. Έχουν όμως άλλη πολιτική, είναι άλλες οι προτεραιότητες τους».