Στο νοσοκομείο Καβάλας θα νοσηλεύονται από την Δευτέρα (2/11) οι ασθενείς που θα βγαίνουν θετικοί στον κορωνοϊό. Επίσης η πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου έκανε λόγο πως πρέπει να γίνουν τεστ στους πολίτες ώστε να έχουμε εικόνα της διασποράς.

 

Στον 5ο όροφο του νοσοκομείου Καβάλας στην μία κλινική θα μπορούν να νοσηλεύονται από την Δευτέρα (2/11) ασθενείς με κορωνοϊό, όχι όμως όσοι χρειάζεται να διασωληνωθούν, με την πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου, Αναστασία Αντωνίου να εξηγεί: «Πρέπει να κρατηθεί μία εντατική καθαρή κι επειδή εμείς έχουμε τη νευροχειρουργική κλινική και χρειάζεται εντατική θα προσπαθήσουμε να κρατήσουμε τη δική μας καθαρή. Αφού γεμίσουν οι άλλες και χρειαστεί, θα βοηθήσουμε κι εμείς". Επίσης θα υπάρχει και μία δεύτερη κλινική για τους ασθενείς που είναι ύποπτοι στον covid19.

 

Τα τεστ στους Καβαλιώτες

 

«Σε συνεννόηση με το νομίατρο και με το δήμαρχο θα βοηθήσουμε  και είναι καλό να γίνουν τεστ και στοχευμένα και δειγματοληπτικά στον πληθυσμό ώστε να δούμε την πραγματική διασπορά στην Καβάλα. Θα κυκλοφορούν και πολλοί ασυμτωματικοί και όλοι είμαστε ύποπτοι» είπε η κ. Αντωνίου στο KavalaNews.GR

 

Όχι πανικός – προσοχή στις ευπαθείς ομάδες

 

«Δεν θα πρέπει να επικρατήσει φόβος και πανικός, αλλά ψυχραιμία κι επαγρύπνηση. Όχι μόνο από τους φορείς, αλλά και απ’ όλους τους πολίτες. Οι νεοι μας πρέπει να πρωταγωνιστήσουν στην αναχαίτιση της διασποράς. Το μέλλον τους κινδυνέυει να καταστραφεί εξαιτίας της πανδημίας.

 

Για τις ευπαθείς ομάδες η πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου Καβάλας είπε πως: "Καλό είναι να προστατεύουμε τους ευαίσθητους συνανθρώπους μας. Να μην ερχόμαστε μαζί τους σε επαφή παρά μόνο όταν είναι ανάγκη και τηρώντας όλα τα μέτρα. Η ευαίσθητοι συνάνθρωποι μας πρέπει να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους".