Το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας, ανταποκρινόμενο στις συνθήκες των καιρών και τηρώντας όλα τα μέτρα που αναφέρονται στο έγγραφο του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού ανοίγει την αυλαία του θεάτρου Αντιγόνη Βαλάκου και παρουσιάζει στην κεντρική του σκηνή την παράσταση «Γυάλινος Κόσμος» σε σκηνοθεσία Θοδωρή Γκόνη

, που αναβλήθηκε την περσινή Άνοιξη λόγω της πανδημίας και επανέρχεται με προτεραιότητα πάντα τη δημόσια υγεία και με αίσθημα ευθύνης απέναντι στο κοινό και τους καλλιτέχνες.

 

Με πληρότητα θεάτρου έως και 50%, υποχρεωτική χρήση μάσκας και αποκλειστική έκδοση ηλεκτρονικού εισιτηρίου, τήρηση αποστάσεων και όλων των ειδικών οδηγιών των υγειονομικών αρχών, ξεκινάει η Α Καλλιτεχνική Περίοδος 2020 – 2021 του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας.

 

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας αποφάσισε την αλλαγή της ημερομηνίας πρεμιέρας, με δεδομένο ότι το έργο ήταν έτοιμο και οι πρόβες πραγματοποιούνται με γοργούς ρυθμούς. Έτσι το Σάββατο 7 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η επίσημη πρώτη, στις 9 το βράδυ στο θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου, αντί του Σαββάτου 21 Νοεμβρίου που είχε αρχικά προγραμματιστεί.

 

Τένεσι Ουίλιαμς «Γυάλινος Κόσμος»

 

Στην οικογένεια του Γυάλινου κόσμου συναντάμε την αποσύνθεση ενός ολόκληρου κόσμου. Η μητέρα, Αμάντα, ξεπεσμένη καλλονή, γυρίζει αδιάκοπα στη θύμιση της νιότης της, όταν ήταν μια «κοσμική δεσποινίς» και έχει δημιουργήσει μια σχέση εξάρτησης με τα παιδιά της, την ανάπηρη Λάουρα που ζει απομονωμένη, εγκλωβισμένη στο ονειρικό κέλυφος του γυάλινου θηριοτροφείου της και τον Τομ, που τρυπώνει στους κινηματογράφους για να ζήσει τις περιπέτειες των άλλων. Όλοι τους, προσπαθώντας να ξεφύγουν από τη «φυλακή του εαυτού τους», πλάθουν έναν δικό τους φανταστικό κόσμο, ένα μυθικό παρελθόν, ένα ψεύτικο παρόν, φοράνε μια μάσκα και προσπαθούν να κάνουν και τους άλλους να την πιστέψουν. Όταν στη ζωή τους εμφανιστεί ο Τζιμ, υποψήφιος γαμπρός για τη Λάουρα, ο εύθραυστος γυάλινος κόσμος τους καταρρέει.

Το πρώτο σπουδαίο δράμα του Τένεσι Ουίλιαμς και αυτό που αντικατοπτρίζει περισσότερο από κάθε άλλο, πτυχές της αληθινής ζωής του συγγραφέα.

 

 

Μετάφραση: Νίκος Σπάνιας

Σκηνοθεσία: Θοδωρής Γκόνης

Σκηνικό/Κοστούμια/Μουσική επιμέλεια: Ανδρέας Γεωργιάδης

Επιμέλεια κίνησης: Δημήτρης Σωτηρίου

Φωτισμοί: Τάσος Παλαιορούτας

Βοηθός σκηνοθέτη: Κατερίνα Συμεωνίδου

 

Παίζουν οι ηθοποιοί: Στέλλα Καζάζη, Ελένη Μαβίδου, Θανάσης Ρέστας, Κωνσταντίνος Λιάρος.

 

«Ο Γυάλινος Κόσμος» του Τένεσι Ουίλιαμς

Θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου

Πρεμιέρα: Σάββατο 7 Νοεμβρίου, ώρα 21.00

 

Παραστάσεις: Από την Κυριακή 8 Νοεμβρίου

(κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21.00 και Κυριακή στις 19.00)

 

Προπώληση εισιτηρίων αποκλειστικά στην ticketservises.gr, στα καταστήματα public και τον διαδικτυακό τόπο tickets.public.gr, από τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου.

 

Τιμές εισιτηρίων: 12 € γενική είσοδος - 10 € μειωμένο.

 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας 2510. 220876 – 7 ώρες γραφείου.