Θοδωρής Γκόνης

Στην υπόθεση υπάρχει έντονο αλλά και… «βαθύ» παρασκήνιο, με πιέσεις που ασκούν πολιτικοί παράγοντες αλλά και «παράγοντες» στο χώρο των τεχνών για τη διαδοχή Γκόνη.

Το πρόγραμμα του 65ου Φεστιβάλ Φιλίππων είναι το τελευταίο που σχεδίασε και παρουσιάζει ο Θοδωρής Γκόνης. Διαβάστε όσα είπε στο Αθηνόραμα και την Μαρία Κρύου με αφορμή την αποχώρηση του από τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή.

Το πρόγραμμα του 64ου Φεστιβάλ Φιλίππων που θα αρχίσει στις 3 Ιουλίου και θα ολοκληρωθεί στις 5 Σεπτεμβρίου παρουσίασαν το απόγευμα της Τετάρτης (23/6)  στον Φάρο της Καβάλας ο δήμαρχος Θόδωρος Μουριάδης, ο πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας Σωκράτης Μποζούδης και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Θοδωρής Γκόνης.

«Στο θέατρο, πολλές φορές η αγωνία για το τελικό αποτέλεσμα δημιουργεί εντάσεις, που εύκολα μπορούν να οδηγήσουν σε παρεξηγήσεις και λάθος «αναγνώσεις», απαντά ο Θοδωρής Γκόνης στις καταγγελίες σε βάρος του. 

Σχολιάζοντας τις καταγγελίες είπε πως ως πρόεδρος η ευθύνη της περιοριζόταν στα διοικητικά θέματα και πως δεν είχε πρόσβαση στις πρόβες που γίνονταν στο πλαίσιο των παραστάσεων. «Δεν μπορώ να γνωρίζω αν ηθικά παρενοχλούσε τους καλλιτέχνες».

Το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας, ανταποκρινόμενο στις συνθήκες των καιρών και τηρώντας όλα τα μέτρα που αναφέρονται στο έγγραφο του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού ανοίγει την αυλαία του θεάτρου Αντιγόνη Βαλάκου και παρουσιάζει στην κεντρική του σκηνή την παράσταση «Γυάλινος Κόσμος» σε σκηνοθεσία Θοδωρή Γκόνη

Με πληρότητα θεάτρου έως και 65%, υποχρεωτική χρήση μάσκας και έκδοσης ηλεκτρονικού εισιτηρίου, τήρηση αποστάσεων και όλων των ειδικών οδηγιών των υγειονομικών αρχών, ξεκινάει η Α Καλλιτεχνική Περίοδος 2020 – 2021 του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας.

 

Σκληρή κριτική κατά του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας και πιο συγκεκριμένα κατά του καλλιτεχνικού διευθυντή Θοδωρή Γκόνη άσκησε ο πρόεδρος της Στέγης Πολιτισμού Νέας Καρβάλης Καπλάνης Ιωσηφίδης. Όπως είπε ο κ. Καπλκάνης διακρίνει μια άσχημη συμπεριφορά και μια απίστευτη απαρέσκεια προς την Νέα Καρβάλη, σημειώνοντας, ότι για μια ακόμα χρονιά ούτε μία παράσταση του Φεστιβάλ Φιλίππων δεν "πήγε" Ακόντισμα.

Η επιχείρηση για την απομάκρυνση ομπρελών από την ακτή της Καλαμίτσας βρέθηκε στο επίκεντρο των θεμάτων προ ημερησίας διατάξεων κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας το απόγευμα της Πέμπτης 14 Ιουνίου 2018.

Με 13 παραστάσεις στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων, με 3 στο Φρούριο της Καβάλας και με 14 παράλληλες δράσεις και εκθέσεις ανοίγει τις πύλες του, το 61ο Φεστιβάλ Φιλίππων. Το Φεστιβάλ θα αρχίσει το Σάββατο 7 Ιουλίου 2018 και θα ρίξει αυλαία στις 29 Αυγούστου 2018. Οι εκδηλώσεις φέρουν τον τίτλο "Με θέα στη θάλασσα 1918 - 2018". 

Την προηγούμενη Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015 το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΗΠΕΘΕ αποφάσισε την ανανέωση της θητείας του Καλλιτεχνικού Διευθυντή.

Για άλλα τρία χρόνια θα παραμείνει καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας ο Θοδωρής Γκόνης, του οποίου η θητεία ανανεώθηκε μετά από πλειοψηφική απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του δημοτικού