Ως το πιο ευέλικτο πρόγραμμα από τα αντίστοιχα προγράμματα άλλων περιφερειών, χαρακτήρισε τη μη επιστρεπτέα επιχορήγηση για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, Αλέξης Πολίτης. 

 

«Η περιφέρεια Πελοποννήσου με πάνω από ένα εκατ. πληθυσμό έδωσε 30 εκατ. Εμείς με 600 χιλιάδες πληθυσμό δώσαμε 90 εκατ. ευρώ, θα πάρουν πολλοί περισσότεροι χρήματα και με πολύ πιο ήπιους όρους», είπε στο KavalaNews.GR ο κ. Πολίτης.  

 

Περί φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας που είναι «η κορώνα της αντιπολίτευσης», για την ύπαρξη της προϋπόθεσης ώστε να πάρει κάποιος τα χρήματα, είναι οι ίδιοι άνθρωποι που επιδιώκουν να αναβαθμίσουν το πρόγραμμα του Κ. Τζιτζικώστα (περιέφέρεια Κεντρκής Μακεδονίας) τους υπενθυμίζω ότι και σε αυτό το πρόγραμμα, αν θέλουν να τους στείλω και το σχετικό έγγραφο, προβλέπεται η συγκεκριμένη προϋπόθεση, δηλαδή η ύπαρξη φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας», σημείωσε.  

 

 «Αυτό δεν ήταν κάτι το οποίο το κάναμε εμείς. Όταν διακινείς ευρωπαϊκό χρήμα, δεν το διακινείς με όρους του 2000 ή του 1995, αλλά με όρους 2020. Όταν η Ευρώπη σου δίνει χρήματα, πρέπει να το σεβαστείς και οι ίδιοι σου επιβάλουν κάποιους όρους» υπογράμμισε ο Αλέξης Πολίτης.

 

Επίσης είπε πως υπάρχουν κατηγορίες που ίσως ακόμα δεν ξέρουν ότι είναι δικαιούχοι «Προσπαθήσαμε να τους εντάξουμε όλους σε αντίθεση με τα αντίστοιχα προγράμματα. Η περιφέρεια θα δώσει γενναία ανακούφιση σε όσους επλήγησαν. Κάναμε τομές, διεκδικήσαμε πράγματα που θεωρήθηκαν απορριπτέα από το υπουργείο καθώς υπήρχε οδηγία να κινηθούμε στα πλαίσια της Κεντρικής Μακεδονίας, εμείς διεκδικήσαμε και καταφέραμε να βελτιώσουμε τους όρους και αυξήσαμε το ποσό».