Αθώοι κρίθηκαν από το Μονομελές Πρωτοδικείο Καβάλας οι κατηγορούμενοι, Θέμης Καλαπακίδης (πρόεδρος αγροτικού συλλόγου Καβάλας) και Λευτέρης Κωταϊδης (πρ. δήμαρχος Φιλίππων) για τα περιστατικά που σημειώθηκαν στο σημείο Καρυδιές, τον Αύγουστο του 2018, στο πλαίσιο των διεκδικήσεων για την αλλαγή όδευσης του αγωγού ΤΑΡ.

 

 «Έγινε μία αυτεπάγγελτη μήνυση στις 29 του μήνα (σ.σ. Αυγούστος 2018) σε μένα και τον Λευτέρη Κωτταϊδη. Ανάμεσα στον κόσμο που βρισκόταν εκεί ήταν και επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης του δήμου Καβάλας και δημοτικοί σύμβουλοι. Θεώρησαν ότι κάποια πράγματα που είπαμε ήταν υβριστικά, ότι εμείς ρίξαμε μέρος των προστατευτικών του εργοταξίου και ότι μπήκαμε και σταματήσαμε τις εργασίες. Κάτι τέτοιο δεν ίσχυε», είπε δε δηλώσεις του στο KavalaNews.GR ο Θέμης Καλπακίδης.

 

«Εμείς ουδέποτε είχαμε συζητήσεις με τους εκπροσώπους της εταιρίας. Οι εκεί υπεύθυνοι επέτρεψαν να μπούμε στο χώρο και συνάμα μας κατηγορούσαν, σε στιγμές μάλιστα που εγώ και ο Λ. Κοτταϊδης λείπαμε από τον χώρο».

 

«Στοχοποιηθήκαμε για να φοβηθεί ο κόσμος και να σταματήσει η αντίδραση»

 

« Όσοι ήμασταν στο σημείο (σ.σ. Καρυδιές) 150-200 άτομα εφαρμόζαμε την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. Η τότε δήμαρχος Καβάλας δεν ήταν εκεί», είπε.  

 

Ο κ. Καλπακίδης τόνισε επίσης ότι αν χρειαζόταν θα το έκανε ξανά: «Είμαι περήφανος γι αυτό που έκανα κι αν χρειαζόταν θα το έκανα ξανά, στο πλαίσιο της δημοκρατίας και των δικαιωμάτων που έχουμε. Με όλους αυτούς τους ανθρώπους που συμμετείχαμε σε αυτόν τον αγώνα, φέραμε μία τόσο μεγάλη εταιρία στα άκρα της».

 

Ανάμεσα στους μάρτυρες ήταν και ο δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης.