Στα «σπάργανα» βρίσκεται το νέο έργο της ΔΕΥΑΚ, με το οποίο τοποθετήθηκαν οθόνες και υπολογιστές στις εγκαταστάσεις της δημοτικής επιχείρησης. Από εκεί θα μπορούν να ελέγχονται σε πραγματικό χρόνο βλάβες και διαρροές όλο το 24ωρο .   

«Ξεκινήσαμε από το control room και θα μπουν σταθμοί πίεσης και σταθμοί ροής σε διάφορα σημεία της πόλης. Έτσι θα μπορούμε να ελέγχουμε την πίεση στο δίκτυο, αλλά και αν υπάρχει διαρροή σε κάποιον κλάδο θα μπορούμε να παρέμβουμε άμεσα στο σημείο που εντοπίζεται το πρόβλημα» δήλωσε στο KavalaNews.GR ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Καβάλας, Απόστολος Χρόνης.

 

Η παρακολούθηση των στοιχείων στο control room θα είναι 24ωρη. «Εκεί θα οδηγηθούν όλοι οι βιολογικοί σταθμοί, τα αντλιοστάσια λημμάτων και ύδρευσης, τα δέκα χιλιάδες υδρόμετρα που θα πάρουμε με τα 3 εκατ. που ανακοινώθηκαν το προηγούμενο διάστημα και εκεί θα παρακολουθούμε τη ροή όλων αυτών. Τα συστήματα και ο ηλεκτρομηχανολογικός εξοπλισμός της ΔΕΥΑΚ θα κατευθύνονται σε αυτό το control room».

 

Πρόκειται για το έργο «προμήθεια και εγκατάσταση συστημάτων ελέγχου διαρροών (τηλεέλεγχος/τηλεχειρισμός) σε υφιστάμενα δίκτυα ύδρευσης του Δήμου Καβάλας, προϋπολογισμού σχεδόν 1.5 εκατ. ευρώ.