Για «άθλιες τακτικές εκφοβισμού και τραμπουκισμού», κάνει λόγο το πρ. στέλεχος της Χρυσής Αυγής και νυν δημοτικός σύμβουλος Καβάλας, Δημήτρης Βογιατζής, με αφορμή το τελευταίο περιστατικό που όπως περιγράφει, άτομο επιχείρησε να του προκαλέσει σωματικές βλάβες, ενώ εξύβρισε την οικογένειά του.

 

Ο Δημήτρης Βογιατζής επί 8 χρόνια ήταν στέλεχος της Χρυσής Αυγής, υποψήφιος βουλευτής στις εκλογές του 2015 της και υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας με τη στήριξή της οποίας εκλέχθηκε στο δημοτικό συμβούλιο. Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε τον Ιούλιο του 2019 ανακοίνωσε την αποχώρηση του από το κόμμα. Ωστόσο μερικούς μήνες νωρίτερα (από την μέρα  της αποχώρησής του από την Χ.Α.) κατέθεσε ως μάρτυρας στην δίκη τότε που ο Μιχαλολιάκος ήταν «παρεξηγημένος», όπως είχε πει, αλλά και ότι η δολοφονία Φύσσα ήταν ένα «μεμονωμένο περιστατικό».

 

Σε e-mail που έστειλε προς τα τοπικά ΜΜΕ με θέμα «ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΥΣ ΤΗΣ Χ.Α.» ο κ. Βογιατζής αναφέρει τα εξής:

 

"Όχι στον τραμπουκισμό από όπου και αν προέρχεται

 

Την ώρα που η πατρίδα μας βρίσκεται αντιμέτωπη με την πανδημία του COVID-19, με τραγικές επιπτώσεις για το λαό μας και τις τουρκικές απειλές, που συνοδεύονται από καθημερινές παραβιάσεις του ελληνικού κυριαρχικού χώρου, οι γνωστοί «άγνωστοι» συνεχίζουν με προστυχιές και βιαιότητα να προσπαθούν να επιβάλλουν τις απόψεις τους και τα θέλω τους.

 

ΕΤΣΙ δέχτηκα μια άνανδρη και προκλητική επίθεση από άτομο, το οποίο αφού με εξύβρισε χυδαία και απείλησε εμένα και την οικογένεια μου, επιχείρησε να μου προκαλέσει σωματικές βλάβες με απώτερο σκοπό τον εκφοβισμό και τον εξαναγκασμό μου σε σιωπή.

 

ΔΕΝ υπάρχει πλέον καμία αμφιβολία ότι τελειώσαμε με τις προφάσεις περί ιδεολογικής ορθότητας, τάξης και ηθικής. Αυτά τα άτομα νομίζουν ότι μετατρέπουν σε φιλοσοφική λίθο τον χουλιγκανισμό και την αποδοχή της βίας. Αποτελούν μια σειρά από πρωτόγονα δείγματα της δημόσιας ζωής που με την παρουσία τους ξεφτιλίζουν κάθε έννοια της λογικής.

 

 

ΕΠΑΝΕΛΛΕΙΜΕΝΑ κατά το παρελθόν δέχτηκα επιθέσεις, πάντα για πολίτικους λόγους, όπως ο σοβαρός τραυματισμός που είχα υποστεί από την επίθεση αγνώστου (με αποτέλεσμα να καταλήξω για μέρες νοσηλευόμενος στο νοσοκομείο), και η τοποθέτηση αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού με γκαζάκια στο αυτοκίνητο μου κάτω από το σπίτι μου (το οποίο και καταστράφηκε ολοσχερώς). Σε κάθε περίπτωση δεν πρόκειται μόνο για την δική μου σωματική ακεραιότητα αλλά και για όσους κατ’ επέκταση εξαρτούνται άμεσα και έμμεσα από την δική μου φυσική παρουσία. Με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Γεγονότα που είναι γνωστά τοις πάσι δια μέσου των περιφερειακών ΜΜΕ.

 

ΕΠΕΙΔΗ ξεπεράστηκε κάθε όριο, πλέον τον λόγο έχει η Ελληνική Δικαιοσύνη, στην οποία ήδη προσέφυγα, καταθέτοντας μήνυση και αγωγή.

 

«Όσοι ξεκίνησαν και όσοι συνεχίζουν αυτές τις άθλιες τακτικές εκφοβισμού και τραμπουκισμού θα λογοδοτήσουν»