Την ανακοίνωση του αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Κώστα Αντωνιάδη που απαντά στην επιστολή από τον Εμπορικό Σύλλογο Καβάλας σχετικά με την οικονομική στήριξη των μικρών επιχειρήσεων του νομού σχολιάζει η παράταξη του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ Περιφερειακή Σύνθεση. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η παράταξη αναφέρει  πως ο κ. Αντωνιάδης ψεύδεται στα όσα απαντά στον Εμπορικό Σύλλογο της Καβάλας.

 

 

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Περιφερειακής Σύνθεσης 

 

Αποτελεί ντροπή για την διοίκηση της Περιφέρειας όπως και για την πόλη της Καβάλας, το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε σήμερα (4/09) ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας προσπαθώντας με ψεύδη και χωρίς ίχνος ντροπής να απαντήσει σε επιστολή του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας. Η επιστολή αυτή αφορά στην αγωνία των εμπορικών επιχειρήσεων της Καβάλας, οι οποίες διαπιστώνουν ότι πλέον βρίσκονται πέραν των ορίων των αντοχών τους για να εξακολουθήσουν να λειτουργούν. Την ίδια στιγμή με ενέργειες της διοίκησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας οι εκεί επιχειρήσεις θα εισπράξουν σημαντικό οικονομικό βοήθημα ώστε να μπορέσουν να συνεχίσουν να λειτουργούν και να απασχολούν το προσωπικό τους. Ενώ η διοίκηση της Περιφέρειας ΑΜΘ δεν έχει κάνει το παραμικρό ως τώρα!

 

Όπως ομολογεί ο κ. Αντωνιάδης, ο Περιφερειάρχης εξήγγειλε στις 22/6 ότι θα κατάρτιζε ένα πρόγραμμα. Πέρασαν δυόμιση μήνες και το πρόγραμμα δεν ολοκληρώθηκε, δεν ανακοινώθηκε, δεν υπάρχουν νέα έκτοτε, πόσο δε μάλλον εγκρίσεις. 

 

Το συμπέρασμα, κ. Αντωνιάδη, είναι ότι είστε ανίκανοι, όσο και αναποτελεσματικοί ως μέλη της διοίκησης.

 

Τι έπρεπε να γνωρίζουν, λοιπόν, οι εμπορικές επιχειρήσεις πέραν της ανικανότητάς σας, όταν στην Κεντρική Μακεδονία το πρόγραμμα είναι ολοκληρωμένο, με εγκρίσεις και ανακοινώσεις ;

 

Ταυτόχρονα λέτε ψέματα ως Αντιπεριφερειάρχης κι αυτό σας χαρακτηρίζει όταν μιλάτε για ένα πρόγραμμα υποστήριξης των επιχειρήσεων από την πανδημία στην ΑΜΘ το οποίο δεν υπάρχει.

 

Ομοίως στερείστε κάθε αισθήματος ντροπής με αυτά που διατυπώνετε γιατί η αλήθεια είναι μόνο ΜΙΑ. Στην Κεντρική Μακεδονία υπάρχει ένα ολοκληρωμένο και άμεσα εφαρμόσιμο πρόγραμμα που θα σώσει πολλές επιχειρήσεις, ενώ στην Ανατολική Μακεδονία – Θράκη δεν υπάρχει τίποτε άλλο από μία αόριστη εξαγγελία προ 2,5 μηνών και από μία αναποτελεσματική διοίκηση της οποίας είστε μέλος. Δυστυχώς, στην περίπτωσή σας, στην ανικανότητα προστίθεται το ψέμα και η αναίδεια.