Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας Γιάννης Πασχαλίδης θα ήθελε να ενημερώσει τους καλλιεργητές σπαραγγιών πως, σύμφωνα με πληροφορίες που έλαβε τις τελευταίες ημέρες, από τα μέσα μέχρι τα τέλη Αυγούστου πρόκειται να καταβληθούν 275 ευρώ/στρέμμα ως κρατική ενίσχυση για τις ζημίες που υπέστησαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

 

Υπενθυμίζεται ότι ο Βουλευτής προέβη σε συναντήσεις το προηγούμενο διάστημα με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάκη Βορίδη, καθώς και με τους επιτελείς του για το συγκεκριμένο θέμα. 

 

Ο Γιάννης Πασχαλίδης σημειώνει: «Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για να αποκαταστήσουμε τις ζημίες στον αγροτικό κόσμο. Προσπάθεια που θα ενισχυθεί και από το νομοσχέδιο του Υπουργείου που κατατίθεται σήμερα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο προς ψήφιση και έχει ως στόχο την απλούστευση των διαδικασιών αδειοδοτήσεων για παραγωγικές μονάδες, καθώς και προβλέψεις που διευκολύνουν την απασχόληση των εργατών γης, θέμα για το οποίο εργαστήκαμε με τον Υπουργό κ. Βορίδη. Ο Υπουργός γνωρίζει πολύ καλά τα προβλήματα και λαμβάνει καίριες αποφάσεις για την επίλυση τους».

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ