Το Επιμελητήριο Δράμας απέστειλε επιστολή στον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και διαχείρισης κρίσεων κ. Νίκο Χαρδαλιά, με αφορμή την διακοπή λειτουργίας της διόδου Εξοχής εξαιτίας των μέτρων προστασίας από τον covid-19, ζητώντας να εξαιρεθούν από την απαγόρευση διακίνησης εμπορευμάτων συγκεκριμένες εξαγωγικές εταιρείες οι οποίες έχουν δραστηριότητα και στη Βουλγαρία. 

 

Παραθέτουμε παρακάτω την επιστολή προς τον Υφυπουργό.

 

 

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΔΡΑΜΑΣ

 

Δράμα 22 Ιουλίου 2020  

Αρ.Πρωτ. :920

 

Προς: 

Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και διαχείρισης κρίσεων 

 κ. Νίκο Χαρδαλιά

 

Θέμα: Δίοδος Εξοχής για Βουλγαρία ΠΕ Δράμας.

 

Κύριε Υφυπουργέ,

 

Σύμφωνα με την απαγόρευση διακίνησης εμπορευμάτων από την δίοδο της Εξοχής εξαιτίας των μέτρων προστασίας από τον covid-19 και ουσιαστικά της απαγόρευσης κάθε οικονομικής δραστηριότητας, δημιουργούνται σοβαρότατα προβλήματα σε βιομηχανικές και μεταποιητικές επιχειρήσεις της περιοχής μας. 

 

Επιπρόσθετα υπάρχει σοβαρότατο πρόβλημα της μοναδικής πύλης σε λειτουργία του Προμαχώνα λόγω συνωστισμού και πολύ μεγάλων καθυστερήσεων στη μετακίνηση των φορτηγών. Η βιωσιμότητα των εξαγωγικών επιχειρήσεων πλήττετε με κίνδυνο απώλειας θέσεων εργασίας.

 

Σεβόμενοι απόλυτα τους λόγους δημόσιας υγείας προτείνουμε να εξαιρεθούν από την απαγόρευση συγκεκριμένες εξαγωγικές εταιρείες οι οποίες έχουν δραστηριότητα και στη Βουλγαρία. Σας αναφέρουμε ενδεικτικά εξαγωγικές επιχειρήσεις στους κλάδους ένδυσης, μαρμάρου, και ξύλου. Σε περίπτωση αδυναμίας εφαρμογής αυτής της πρότασης ο κίνδυνος μεγάλης οικονομικής ζημίας για τις επιχειρήσεις είναι τεράστιος. 

 

Κύριε Υφυπουργέ, πιστεύουμε ότι μια μικρή εξαίρεση για αυτές της επιχειρήσεις δεν μπορεί να πλήξει περισσότερο την δημόσια υγεία. Δηλαδή για μια τριαντάδα φορτηγά που μετακινούνται από την συγκεκριμένη πύλη με έναν οδηγό.

 

Στέφανος Γεωργιάδης

Πρόεδρος Επιμελητηρίου Δράμας