Απάντηση Πλακιωτάκη για την πρόθεση μεταφοράς της έδρας της 2ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής (Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.)

Δημόσια δέσμευση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη εξασφάλισε η βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ, Τάνια Ελευθεριάδου. Σε ερώτηση που κατέθεσε ζητούσε από την ηγεσία του Υπουργείου να δεσμευτεί για τη μη μεταφορά της έδρας της 2ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής (Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.) από την Καβάλα στη Θεσσαλονίκη, με δεδομένη την σημασία της παρουσίας της  υπηρεσίας για την ευρύτερη περιοχή. Ο κ. Πλακιωτάκης, απαντώντας στη βουλευτή, σημείωσε ότι «στη βάση των σημερινών δεδομένων, δεν υφίσταται ζήτημα μεταφοράς» και το μόνο υπαρκτό σενάριο είναι η μετεγκατάσταση της 2ης ΠΕΔΙΛΣ εντός της Χερσαίας Ζώνης Λιμένα Καβάλας, για λόγους εξοικονόμησης δημοσιονομικών δαπανών.

 

Σημειώνεται ότι ο Υπουργός δεσμεύτηκε να εξετάσει εκ νέου την επάρκεια στελέχωσης των Λιμενικών Αρχών Ανατολικής Μακεδονίας, Θράκης και νήσου Σαμοθράκης, αν και, όπως σημείωσε το σημερινό ποσοστό στελέχωσης ξεπερνά το 95%, γεγονός που κατατάσσει τις  εν λόγω υπηρεσίες στις μη υποστελεχωμένες, παρά την περί του αντιθέτου άποψη των εργαζόμενων. 

Η βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ,

Τάνια Ελευθεριάδου