Αφιέρωμα σε πολλές ομορφιές του νομού Καβάλας κάνει το περιοδικό «Griechenland Alternativ Magazin» που εκδίδεται από το ”Φόρουμ Εναλλακτικού Τουρισμού” κι έχει ως θεματικές του τον εναλλακτικό τουρισμό στην Ελλάδα, τον πολιτισμό και τα αγροτικά προϊόντα.

 

Το περιοδικό φιλοξενεί ένα εκτενές αφιέρωμα στους Φιλίππους και το Παγγαίο, αλλά και στη Σαμοθράκη, τη Θεσσαλονίκη κ.α. ενώ για το εξώφυλλό του επιλέχθηκε ο ποταμός Νέστος ως μια αντιπροσωπευτική φωτογραφία της βόρειας Ελλάδας. 

 

To Φόρουμ Εναλλακτικού Τουρισμού ”Griechenland Alternativ Forum” είναι ένα δίκτυο ιδιωτών, συλλόγων και κρατικών φορέων που ειδικεύεται στην  προβολή των ειδικών-εναλλακτικών μορφών τουρισμού της χώρας μας στην Κεντρική Ευρώπη και πιο συγκεκριμένα στις Γερμανόφωνες χώρες Γερμανία, Αυστρία και Ελβετία. 

 

Με τα μηνύματα “Γνωρίστε μια άλλη Ελλάδα” και “Σε επαφή με τη φύση, τους ανθρώπους και τον πολιτισμό” η επιτροπή του φόρουμ διοργανώνει εκδηλώσεις σε κεντρικές πόλεις της Γερμανίας που αποσκοπούν στην ενίσχυση συνεργασιών και στην δικτύωση ελληνικών επιχειρήσεων εναλλακτικού τουρισμού με σημαντικούς παράγοντες της γερμανικής ταξιδιωτικής βιομηχανίας.

 

Το περιοδικό μοιράζεται σε 20.000 αντίτυπα στις 10 σημαντικότερες εκθέσεις στην Γερμανία, την Αυστρία και την Ελβετία, καθώς και σε επιλεγμένα μέρη όπως ελληνικά φεστιβάλ, εστιατόρια, τουριστικά πρακτορεία και είδη τουριστικού εξοπλισμού. Το περιοδικό θα διατίθεται επίσης σε ψηφιακή μορφή για άμεση πρόσβαση από χιλιάδες λάτρεις της Ελλάδας.