Στις διαμαρτυρίες των κατοίκων της Νέας Ηρακλείτσας σχετικά με την απόφαση της δημοτικής αρχής Παγγαίου να απομακρύνει από την παραλία τις καρέκλες και τις ομπρέλες που θα αφήνονται εκεί μόνιμα απαντά με ανακοίνωσή του ο αντιδήμαρχος Χρήστος Μποσμπότης

 

Συγκεκριμένα αναφέρει: 

 

Είναι προφανές πως λόγω της άγνοιας που διακατέχει την μείζονα αντιπολίτευση στο Δημοτικό Συμβούλιο Παγγαίου, με ανάρτηση στα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης ουσιαστικά προτρέπονται οι ΑΜεΑ συνάνθρωποί μας να προβούν σε ποινικά κολάσιμες πράξεις, όπως η τοποθέτηση μόνιμων ομπρελών στις παραλίες, κάτι το οποίο δεν προβλέπεται.

 

 

Άλλωστε για τέτοιου είδους παρέμβαση ΑΜεΑ με ποσοστό αναπηρίας 67% τιμωρήθηκαν με ποινή φυλάκισης ενός έτους με την υπ’ αριθμ. 1560/2013 απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Καβάλας.

 

 

Γίνεται επίσης γνωστό πως εντός των ημερών ολοκληρώνεται η τοποθέτηση τεσσάρων ραμπών πρόσβασης ΑΜεΑ στις παραλίες της Νέας Ηρακλείτσας, της Νέας Περάμου, των Κατασκηνώσεων και της παραλίας Οφρυνίου, εγκαταστάσεις οι οποίες θα περιλαμβάνουν α) διάταξη για την αυτόνομη πρόσβαση ΑΜεΑ στη θάλασσα, η οποία περιλαμβάνει φωτοσυναγερμό, ντουζιέρα και πακέτο τηλεμετρίας, β) χημική τουαλέτα για ΑΜεΑ, γ) μη μόνιμο συναρμολογούμενο αποδυτήριο, δ) διάδρομο ξύλινο για ΑΜεΑ, ε) χώρο σκίασης, που αποτελείται από πέντε ξύλινες ομπρέλες σε ξύλινο δάπεδο για κάθε ράμπα, και στ) σήμανση.

 

 

Τέλος σημειώνεται πως η Διοίκηση του Δήμου Παγγαίου φροντίζει με υπευθυνότητα να στέκεται στο πλευρό των δημοτών και των συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη, ώστε να απολαμβάνουν όλοι ευκαιρίες και δυνατότητες στο πλαίσιο βελτίωσης της ποιότητας ζωής τους.   

 

 

Ο Αντιδήμαρχος 

Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών

Χρήστος Μποσμπότης