γράφει ο 

Τάσος Αποστολίδης

 

Εδώ και τρία 24ωρα, ρεπορτάζ σε εφημερίδες, ιστοσελίδες, ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς, αναφέρονται στην κατάταξη των ελληνικών νησιών σε 3 ζώνες επικινδυνότητας για την αντιμετώπιση πιθανών κρουσμάτων κορωνοϊού. Και δείχνουν τη Θάσο στα πιο επικίνδυνα και απομακρυσμένα από τη στεριά νησιά. Είναι ενδεικτικό το δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» στην έντυπη και την ηλεκτρονική του έκδοση. ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ το δημοσίευμα αλλά και τα σημεία στα οποία φαίνεται ότι πρόκειται για μεγάλη αστοχία. 

 

Το βίντεο του ΣΚΑΪ

Υπήρξαν και άλλες εφημερίδες από την Κυριακή έως τώρα με αντίστοιχα δημοσιεύματα. Ευτυχώς δεν συνόδευσαν τις πληροφορίες αυτές με κάποιο χάρτη. Το έκανε όμως ο ΣΚΑΙ που έσπευσε να «κοκκινίσει» νησιά πάνω στο χάρτη, μεταξύ των οποίων και η Θάσος, κι ας είναι πασιφανές ότι είναι δίπλα στη στεριά άρα και πολύ κοντά σε οργανωμένες νοσοκομειακές δομές. 

 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ 

 

 

Τα αγεωγράφητα "τσακάλια"

 

Κάποια «τσακάλια» στο Υπουργείο Υγείας, με ελλιπείς (για να το πω ευγενικά) γνώσεις γεωγραφίας, ενέταξαν τη Θάσο στα νησιά της άγονης γραμμής. Δεν ήξεραν ότι η απόσταση και η χρονοαπόσταση είναι τέτοια που να εντάσσει το νησί στη Ζώνη με τα πιο ασφαλή νησιά στην Ελλάδα. Δεν ήξεραν ότι μαζί με τη Λευκάδα και τη Σαλαμίνα, η Θάσος αποτελεί ένα από τα 3 πιο προσβάσιμα νησιά της χώρας

 

Ε πως να ήξεραν άλλες λεπτομέρειες

 

Όπως για παράδειγμα ότι η Θάσος το καλοκαίρι συνδέεται καθημερινά με 30+ δρομολόγια με τη στεριά ή ότι ακόμη και τον χειμώνα οι νυχτερινές διακομιδές στο Νοσοκομείο γίνονται ταχύτατα. Πως να ξέρουν επίσης ότι το νησί είναι Covid-Ready ήδη από την περίοδο της καραντίνας, με οργανωμένους χώρους απομόνωσης στο Κέντρο Υγείας αλλά και ασθενοφόρα-covid όπως έχουν τα μεγάλα αστικά κέντρα; 

 

Όταν το έμαθε ο υφυπουργός Υγείας

 

Το θέμα έθιξε με ομιλία της στη Βουλή η βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ Τάνια Ελευθεριάδου. Περισσότερες λεπτομέρειες για το τι του είπε αλλά και τι ανακοίνωσε η ίδια πριν τη συνεδρίαση, μπορείτε να δείτε ΕΔΩ

 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ 

 

 

Παραδέχονται το λάθος;

Η Καβαλιώτισσα βουλευτής έθεσε το θέμα και κατ’ιδίαν στον υφυπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη, ο οποίος φέρεται να παραδέχθηκε την αστοχία και να υποσχέθηκε την αποκατάσταση του σφάλματος τις επόμενες ημέρες. 

 

Το ζήτημα όμως που προκύπτει είναι ότι οι «διαρροές» του Υπουργείου Υγείας στον αθηναϊκό Τύπο έχουν ήδη πάρει διαστάσεις και δεν αποκλείεται να έχουν προκαλέσει πλήγμα στη φήμη του νησιού. Η αποκατάσταση της αλήθειας για τις Ζώνες Επικινδυνότητας και την πραγματική ασφάλεια που παρέχει η Θάσος ως προορισμός είναι επιβεβλημένη μεν, αλλά δεν είναι αρκετή. 

 

Οφείλει το Υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με άλλα Υπουργεία να αποκαταστήσει τη φήμη του νησιού με κάθε τρόπο και κάθε μέσο.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ άποψη που εκφράζει αναγνώστης μας με επιστολή του