Στα δημοσιεύματα ΜΜΕ που δείχνουν τη Θάσο στα νησιά υψηλής επικινδυνότητας αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια παρέμβασής της στη Βουλή, η βουλευτής Καβάλας τού ΣΥΡΙΖΑ Τάνια Ελευθεριάδου

 

Μάλιστα απευθυνόμενη στον υφυπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη, ρώτησε πώς είναι δυνατόν να εντάχθηκε η Θάσος στα νησιά που απέχουν πολύ από τη στεριά και τόνισε πως «η ζημιά έχει ήδη γίνει», καλώντας την κυβέρνηση να κάνει ενέργειες τουριστικής προώθησης για την αποκατάσταση του πλήγματος που προκάλεσε ο σχεδιασμός και η δημοσιότητα που έδωσε το Υπουργείο Υγείας. 

 

Η παρέμβασή της έγινε στη διάρκεια συνεδρίασης των Διαρκών Επιτροπών Κοινωνικών Υποθέσεων και Οικονομικών Υποθέσεων, το απόγευμα της Τρίτης 26/3/2020, με θέμα νομοσχέδια του Υπουργείου Υγείας που σχετίζονται με την αντιμετώπιση του COVID-19. 

 

Στην ίδια παρέμβαση, η βουλευτής έθιξε κι ένα ακόμη ζήτημα που αφορά στη Θάσο αλλά και στην Καβάλα, αφού συμπληρώνονται δύο μήνες διακοπής της ακτοπλοϊκής σύνδεσης του νησιού με την πρωτεύουσα του νομού. "Κάτι πρέπει να κάνετε" είπε η βουλευτής προς τον υφυπουργό σχολιάζοντας την κατάσταση στη γραμμή του Πρίνου, την στιγμή μάλιστα που η κυβέρνηση νομοθετεί την ενίσχυση των ναυτιλιακών εταιριών. 

 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ 

 

 

 

 

"αν συνεχιστεί η δυσφήμιση, η ζημιά θα γίνει ανεπανόρθωτη!"

Λίγο πριν αρχίσει η συνεδρίαση, σε ανακοίνωση που εξέδωσε, η βουλευτής Καβάλας τού ΣΥΡΙΖΑ Τάνια Ελευθεριάδου, ανέφερε: 

 

«Ένα ακόμα πλήγμα δέχεται το νησί της Θάσου ενόψει της έναρξης της καλοκαιρινής περιόδου, η οποία, έτσι κι αλλιώς θα είναι εξαιρετικά δύσκολη. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η Θάσος κατατάχθηκε (άγνωστο γιατί) στη ζώνη υψηλού κινδύνου λόγω COVID-19, δηλαδή σε αυτά που δεν διαθέτουν υποδομές υγείας ή διαθέτουν στοιχειώδεις υποδομές. Η τελική «λίστα» μένει να οριστικοποιηθεί σύντομα, όμως αποδεικνύει την άγνοια της κεντρικής διοίκησης για την εξαιρετική αντιμετώπιση της πανδημικής κρίσης από το Κ.Υ. Πρίνου και τους γιατρούς του νησιού.

 

Η ζημιά είναι ήδη εμφανής και αν συνεχιστεί η δυσφήμιση, θα γίνει ανεπανόρθωτη! Όσο το Υπουργείο Υγείας δεν τοποθετείται επί του θέματος, η επιρροή που ασκεί στους τουρίστες οι οποίοι σχεδίαζαν να επισκεφτούν τη Θάσο, είναι αρνητική και ιδιαιτέρως ζημιογόνα για το νησί. Να σημειωθεί ότι η ένταξη της Θάσου στα νησιά υψηλής επικινδυνότητας είναι αβάσιμη, παράλογη και καταχρηστική καθώς το νησί διαθέτει στελεχωμένο Κέντρο Υγείας (το οποίο επέστρεψε στην κανονικότητα επί ΣΥΡΙΖΑ), τομέα ΕΚΑΒ Θάσου (ο οποίος ιδρύθηκε επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ) και απέχει λίγη ώρα από το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας. 

 

Οι φορείς του νομού θα πρέπει να πάρουν ξεκάθαρη θέση γι’ αυτή την απαράδεκτη ταξινόμηση της Θάσου, καθώς και οι τρεις κυβερνητικοί βουλευτές, ώστε να ασκηθεί πίεση προς την ηγεσία του Υπουργείου για να αλλάξει η παράλογη και αυθαίρετη απόφαση»