Στη Βουλή έφερε το θέμα των ανεπαρκών μέτρων προστασίας των Στρατιωτικών και των Οπλιτών της ΠΕ Καβάλας η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Τάνια Ελευθεριάδου. Με ερώτηση της προς τον κ. Υπουργό Εθνικής Άμυνας αναφέρεται στην επιστολή της Ένωσης Στρατιωτικών ΠΕ Καβάλας, στην οποία γίνεται εκτενής καταγραφή των ζητημάτων που προκύπτουν λόγω των μεταθέσεων στρατιωτών-στελεχών από Μονάδες της Π.Ε.Ξάνθης, με επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου Covid-19, οι οποίοι, αν και δεν εμφανίζουν συμπτώματα εντούτοις είναι πιθανόν να είναι ασυμπτωματικοί φορείς της εν λόγω νόσου.

Στην ερώτηση ζητείται από τον Υπουργό να αναβάλλει τις μεταθέσεις στρατιωτών που υπηρετούν σε πληττόμενες από τον Covid-19 Μονάδες, σε έτερες της Π.Ε.Καβάλας, ή της μη υλοποίησης αυτών μέχρι εξάλειψής. 

 

 

Αναλυτικά η ερώτηση, η οποία συνυπογράφεται από 11 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ:

Προς τον κ. Υπουργό Εθνικής Άμυνας

Θέμα: «Μέτρα προστασίας για τους Στρατιωτικούς της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας»

 

Με επιστολή της η Ένωση Στρατιωτικών ΠΕ Καβάλας θέτει τις έντονες ανησυχίες της σε ό,τι αφορά τα Μέτρα Προστασίας του Προσωπικού από τον κορωνοϊό. Συγκεκριμένα, τονίζει ότι πρέπει να ληφθούν επιπλέον μέτρα προστασίας, στο πλαίσιο της προστασίας των στρατιωτών - στελεχών που παρουσιάζονται στις Μονάδες της περιοχής, μετατιθέμενοι από Μονάδες της Π.Ε.Ξάνθης, με επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου Covid-19, οι οποίοι, αν και δεν εμφανίζουν συμπτώματα εντούτοις είναι πιθανόν να είναι ασυμπτωματικοί φορείς της εν λόγω νόσου.

- Επειδή, ο νομός Ξάνθης βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και στα στρατόπεδα της έχουν εντοπιστεί κρούσματα του νέου κορωνοϊού.

- Επειδή, οι συνθήκες στα στρατόπεδα είναι ιδανικές για την εξάπλωση του κορωνοϊού λόγω του μεγάλου αριθμού ανθρώπων που διαβιούν και εργάζονται εντός.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1. Προτίθεται να αναβάλλει τις μεταθέσεις στρατιωτών που υπηρετούν σε πληττόμενες από τον Covid-19 Μονάδες, σε έτερες της Π.Ε.Καβάλας, ή της μη υλοποίησης αυτών μέχρι εξάλειψής του;

2. Σε περίπτωση μη δυνατότητας υλοποίησης των ανωτέρω, σκοπεύει να επιτρέψει ώστε οι μετατιθέμενοι να παραμένουν τουλάχιστον για δεκατέσσερις (14) ημέρες σε «καραντίνα» στα ΣΤΕΠ, λαμβάνοντας και διαθέτοντας τα ανάλογα Μ.Α.Π στο ιατρικό προσωπικό;

 

Οι ερωτώντες βουλευτές

Ελευθεριάδου Σουλτάνα (Τάνια)

Δρίτσας Θόδωρος

Αλεξιάδης Τρύφωνας

Αμανατίδης Γιάννης

Γιαννούλης Χρήστος

Γκαρά Αναστασία

Ζαχαριάδης Κώστας

Ραγκούσης Γιάννης

Σκουρολιάκος Παναγιώτης

Τριανταφυλλίδης Αλέξανδρος

Χαρίτου Δημήτρης