Με αφορμή την σημερινή ερώτηση Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που ζητούν την ένταξη των επιχειρήσεων του κλάδου μαρμάρου, στις πληγείσες επιχειρήσεις από τον COVID-19, ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Μακάριος Λαζαρίδης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σε καμία περίπτωση δεν περίμενα από τη Βουλευτή του Κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στην Καβάλα να γνωρίζει ότι η Κυβέρνηση από την περασμένη Δευτέρα έχει εντάξει τις επιχειρήσεις του κλάδου μαρμάρου στις πληγείσες από την πανδημία.

Άλλωστε, το αμέσως προηγούμενο διάστημα έχει καταθέσει ερωτήσεις εναντίον των επιχειρήσεων αυτών και κατά συνέπεια εναντίον των εργαζομένων σε αυτές, κάνοντας λόγο για παρανομίες.

Περίμενα, όμως, από πρωτοκλασάτα στελέχη και τέως υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ, όπως η κυρία Αχτσιόγλου και οι κ. Παππάς, Τσακαλώτος, Μουζάλας και Αλεξιάδης, που συνυπογράφουν την ερώτηση, να είναι καλύτερα ενημερωμένοι για να μην εκτίθενται».

 

«Ας αφήσει λοιπόν τα σόου και την επικοινωνιακή αλαζονεία και ας ασχοληθεί με την πίεση προς τα Υπουργεία», απαντά η βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ Τάνια Ελευθεριάδου. 

 

Συγκεκριμένα στην απάντησή της αναφέρει τα εξής: 

 

Θα περίμενα από τον κύριο Λαζαρίδη να ξέρει να ξεχωρίζει τις ημερομηνίες. Να μπορεί δηλαδή να κάνει την απλή σκέψη ότι η 29η Μαρτίου (ημέρα κατάθεσης της ερώτησης-με συγχωρείτε που δεν γνωρίζετε ότι λόγω κορονοϊού η Βουλή υπολειτουργεί) διαφέρει από την 31η Μαρτίου (ημέρα ανάρτησης στη σελίδα του Υπουργείου Οικονομικών της λίστας με τους νέους ΚΑΔ). Αξίζει βέβαια να σημειώσουμε ότι η Κυβέρνηση προσθέτει ΚΑΔ κατόπιν ερωτήσεων και πιέσεων της αντιπολίτευσης, γεγονός που θεωρώ υγιές και χρήσιμο για το δημοκρατικό πολίτευμα.  

Θα ήθελα, επίσης, να επισημάνω στον κύριο Λαζαρίδη τα εξής:

α. Δεν είναι μέσα στις δυνατότητες μου η μαντική. Αν ο ίδιος κατέχει ΚΑΙ αυτή την ικανότητα, τότε ας αλλάξει τα δελτία Τύπου και από «κατόπιν ενεργειών μου», να τα κάνει «κατόπιν μαγικών μου».

β. Από την 7η Ιουλίου του 2019, κυβέρνηση της χώρας-δυστυχώς-είναι η ΝΔ. Ο ίδιος εκλέχθηκε βουλευτής με τη ΝΔ, άρα ανήκει στην κυβερνητική πλειοψηφία. Ως εκ τούτου, η αντιπολίτευση που κάνει στο ΣΥΡΙΖΑ είναι στα όρια του ανέκδοτου.

γ. Όταν βρει χρόνο να σταματήσει να οικειοποιείται τη δουλειά των συναδέλφων του (πρόσφατο παράδειγμα οι αποζημιώσεις των αγροτών, αίτημα για το οποίο έχω καταθέσει δύο ερωτήσεις, απ’ τις οποίες η μία επίκαιρη, έχω πιέσει τους Υπουργούς και βρίσκομαι σε συχνή επικοινωνία με τον ΕΛΓΑ) να διαβάσει τα βασικά της πολιτικής επιστήμης και να μάθει ότι η υπεράσπιση του περιβάλλοντος και των δικαιωμάτων των εργαζομένων, δεν σημαίνει αυτόματη εχθρότητα απέναντι στις επιχειρήσεις.

δ. Να βρει λίγο χρόνο να ασχοληθεί με τα βουλευτικά του καθήκοντα γιατί, στο τέλος της ημέρας, έχει να επιδείξει την κατάθεση ΜΟΝΟ 4 ερωτήσεων!!!

Ας αφήσει λοιπόν τα σόου και την επικοινωνιακή αλαζονεία και ας ασχοληθεί με την πίεση προς τα Υπουργεία (και όχι προς τους φίλους του τους επιχειρηματίες, λες και είμαστε τριτοκοσμική χώρα που για να πάρουμε μάσκες χρειαζόμαστε να βάλει ένας επιχειρηματίας το χέρι στην τσέπη) για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στο Νοσοκομείο Καβάλας και την παροχή υγειονομικού εξοπλισμού. Τα υπόλοιπα είναι για να βγάζει εκφραστικές φωτογραφίες και να τις βλέπουμε στο χρονολόγιο μας. Κρείττον του λαλείν το σιγάν, συνάδελφε.