Με το σύνθημα «Εμείς μένουμε σπίτι» οι βουλευτές και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τα’ιπρας θέλησαν να δώσουν το δικό τους μήνυμα στη δύσκολη κατάσταση που περνά η χώρα με την κρίση της πανδημίας του Κορωνοϊού. Με ένα κολλάζ φωτογραφιών που απεικονίζουν τους ίδιους στα σπίτια τους να γράφουν «Μένουμε Σπίτι» δημιούργησαν ένα βίντεο στο οποίο ακούγεται το τραγούδι του αξέχαστου Λουκιανού Κηλαϊδόνη «Θα κάτσω σπίτι» βάζοντας το δικό τους λιθαράκι στην όλη προσπάθεια. Στο βίντεο συμμετέχει και η βουλευτής Καβάλας Τάνια Ελευθεριάδου με μια φωτογραφία μέσα  στο σπίτι της προτρέποντάς μας κι εκείνη με τη σειρά της να μείνουμε σπίτι.

 

 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ωστόσο σε γραπτό του μήνυμα επισημαίνει επίσης «Όλοι και όλες. Με αίσθηση κοινωνικής ευθύνης. Η Πολιτεία όμως να μην κρύβει τη δική της ευθύνη, πίσω από την ευθύνη του καθενός και της καθεμιάς μας.

Να αναλάβει και αυτή τη δική της. 

Να προχωρήσει άμεσα στην ενίσχυση της δημόσιας Υγείας με γιατρούς, επίταξη νοσηλευτικών μονάδων και με μέσα προφύλαξης για όσους είναι στην πρώτη γραμμή.

#μενουμεσπιτι #menoumespiti»