Η έμπρακτη στήριξη της τοπικής αγοράς και δη των καταστημάτων που ανέστειλαν τη λειτουργία τους ή έχουν απωλέσει ένα σημαντικό μέρος των καθημερινών τους εσόδων, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, αποτελεί πρώτιστο μέλημα της διοίκησης απαντά ο δήμος Καβάλας στο αίτημα του Εμπορικού Συλλόγου για τη λήψη μέτρων ανακούφισης των εμπόρων και των επιχειρηματιών. 

 

Σε ανακοίνωσή της η διοίκηση του Δήμου αναφέρει τα εξής: "Ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, επικοινώνησε από την πρώτη στιγμή με τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Δημήτρη Παπαστεργίου, ζητώντας την άμεση και πιεστική παρέμβαση του προς τον αρμόδιο υπουργό, προκειμένου να εφαρμοστεί, το συντομότερο δυνατόν, ειδική δέσμη μέτρων ανακούφισης των επιχειρήσεων.

 

Οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Καβάλας έχουν ήδη ασχοληθεί με το εν λόγω ζήτημα και μετά την έκδοση της σχετικής Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, την περασμένη Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020, θα προχωρήσουν στην εξειδίκευση των οικονομικών ελαφρύνσεων. 

 

Οι οριστικές αποφάσεις του Δήμου Καβάλας, με απόλυτο σεβασμό στους κανόνες της νομιμότητας και στα πραγματικά προβλήματα των εμπόρων της πόλης μας, θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες".