Τρεις ερωτήσεις για τα απαραίτητα μέτρα που πρέπει να ληφθούν σε επιμέρους τομείς της οικονομίας, τα οποία θα διασφαλίσουν την υγεία και την οικονομική στήριξη στους πολίτες και στους εργαζόμενους, υπέγραψε η βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ, Τάνια Ελευθεριάδου.

 

Συγκεκριμένα, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν ερώτηση με την οποία ζητούν από τον Υπουργό Υγείας να διαβεβαιώσει ότι υπάρχει επάρκεια φαρμάκων και δεν θα προκληθούν φαινόμενα έλλειψης αυτών, καθ’ όλη τη διάρκεια της επιδημικής κρίσης.

 

Επίσης, κατατέθηκε ερώτηση με σκοπό να παρθούν περαιτέρω μέτρα για τη στήριξη μικρομεσαίων επιχειρήσεων και Εμπόρων και ειδικότερα, προτάθηκε η απαλλαγή του τέλους τραπεζοκαθισμάτων των επιχειρήσεων που ανέστειλαν τη λειτουργία τους, για όσο διάστημα διαρκεί η κρίση, καθώς και η απαλλαγή από την καταβολή μισθωμάτων τις επιχειρήσεις που μισθώνουν Δημοτικά ακίνητα για το διάστημα που είναι εκτός λειτουργίας.

 

Τέλος, σε ό,τι αφορά τη λήψη μέτρων στήριξης των εργαζόμενων στα καταστήματα λιανεμπορίου τροφίμων σούπερ μάρκετ, βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητούν από τους αρμόδιους υπουργούς παρεμβάσεις για να εξασφαλιστεί η υγεία των εργαζόμενων και η οικονομική τους στήριξη, καθώς βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της αντιμετώπισης της κρίσης. 

 

Οι σύνδεσμοι των τριών κατατεθεισών ερωτήσεων 

 

Επάρκεια φαρμάκων κατά την διάρκεια της πανδημικής κρίσης: https://www.syriza.gr/article/id/89179/Erwthsh-Boyleytwn-SYRIZA-gia-thn-...

 

Ερώτηση 47 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ώστε να παρθούν συμπληρωματικά μέτρα στήριξης μικρομεσαίων επιχειρήσεων:

 https://www.syriza.gr/article/id/89201/Erwthsh-47-boyleytwn-toy-SYRIZA-w...

 

Ερώτηση Βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ για την λήψη μέτρων στήριξης των εργαζόμενων στα καταστήματα λιανεμπορίου τροφίμων σούπερ μάρκετ: https://www.syriza.gr/article/id/89186/Erwthsh-Boyleytwn-SYRIZA-gia-thn-...